Vietcong

We fietsen nu drie dagen in de Mekong Delta, waarvandaan ik waarschijnlijk niet kan bloggen, dus dan nog maar een blogje over gisterenmiddag. Na de Holy See tempel in Tay Ninh zijn we naar de Cu Chi tunnels ten westen van Ho Chi Minh stad gereden. Deze tunnels zijn gegraven door de Vietcong in hun strijd tegen de Fransen, maar later vooral gebruikt in de oorlog tegen de Amerikanen. Het ondergrondse complex bestaat uit 250 km aan gangen, opslagplaatsen, slaapruimtes en een hoofdkwartier en liggen op drie, zes en acht meter onder de grond. Hier wordt gedemonstreerd hoe mensen zich in zo'n tunnel lieten glijden. We mochten zelf ook een stukje door een tunnel kruipen, claustrofobisch!

Reacties

  1. Fijn om jullie berichten te lezen, het ziet er allemaal erg bijzonder uit. Wat maken jullie een geweldige reis! We volgen jullie zo de komende weken en genieten op die manier een beetje mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedere dag zit weer vol indrukken, we genieten volop. Leuke groep!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Marthy Gefeliciteerd met je verjaardag beankt van je mooie mailtjes prachtig zyn ze jullie nog veel plezier Gr Ed An

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy