Doorgaan naar hoofdcontent

Macht der gewoonte

Heb ik in ons huis in Stolwijk een prachtige ruime keuken, hier ben ik me al negentien jaar aan het behelpen. Een oude gootsteen met links nog een piepklein stukje aanrecht, net groot genoeg voor het afdruiprek. Rechts gelukkig sinds een jaar een goed fornuis, voorheen was het een oud elektrisch fornuis. Het houten werkblad waar de slakom opstaat was tot voor kort mijn enige werkblad, negentig centimeter breed en wat heb ik daar al een maaltijden op voorbereid! Maar nu heb ik er een groot werkblad bij. Het houten wandje wat rechts naast het fornuis stond is er door Mart uit gesloopt, de voordeur is op slot gegaan en we gebruiken nu de zijdeur die vroeger in de schuur uitkwam. Op wat gipsblokken een plaat marmer gelegd die we nog ergens hadden staan, een lampje erboven en zie waar dit je mens hartstikke blij mee maakt. Alleen staan we nu stuk voor stuk alle vier telkens aan die dichte deur te rukken, macht der gewoonte!

Reacties

astrid zei…
gezellige keuken erg herkenbaar, straks waardeer je je nieuwe keuken des te meer.
Wietske zei…
Het plaatje marmer komt uit onze tuin en is nu meer waard dan het materiaal ooit waard zou zijn maar oh wat hebben we heerlijk gekookt en gedanst op die paar vierkante meter!
Wietske zei…
In de keuken, niet op het werkblad! Maar wel op Cecilia van Simon and garfunkel!
Marthy zei…
Ik vat hem, Wiets. Maar met dat dansen tijdens de afwas blijven we wel doorgaan hoor. Oeps, we krijgen een afwasmachine.