Doorgaan naar hoofdcontent

Goeie vraag

Overal in het huis zijn nieuwe ramen en deuren gekomen met dubbel glas en Mart is bijna klaar met het schilderen ervan, zowel binnen als buiten. Een hele klus, maar hij doet het met het grootste geduld. Volgend jaar wil hij de luiken schilderen, welke kleur wil ik? Voorheen waren zowel de ramen, deuren en luiken blauw/grijs maar nu zijn de ramen en deuren wit geschilderd, doen we de luiken dan ook wit? Goeie vraag, mag ik er nog even over denken?

Reacties

Unknown zei…
Is er geen verplichte kleur in jullie dorp? In le Pont moest het ossebloedrood zijn, of zoiets, volgens gemeentebepalingen en dat paste heel mooi bij het graniet.
Ineke zei…
Kun je geen excursie naar jullie organiseren? Dan gaan we er met z'n allen, onder het genot van een glas wijn, eens rustig over brainstormen.Wat een schitterend huis!!!!!
Joop zei…
Een herkenbare vraag. Er zijn zoveel mogelijke mooie combinaties denkbaar. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op witte kozijnen en wat cremewitte luiken voor mijn huis hier in Pillac. Denk er lekker rustig over na. Wordt vast een goeie keus!
Marthy zei…
Nee, Marianne, bij ons geen verplichte kleur. In deze streek zie je geen ossebloedrood, wel grijs/blauw.
Marthy zei…
Jouw oplossing lijkt me wel wat, Ineke. Gezellig met zijn allen in de tuin, glaasje, hapje en dan discussiëren over de kleur.
Marthy zei…
Je brengt me op een idee, Joop, met die cremewitte luiken. Ga ik inderdaad eens over nadenken.
astrid zei…
bij onze gemeente Juvinas hebben ze ook liever een gelijke kleur van de luiken, ossebloedrood of anders een donkere tint die er op lijkt, maar zoals je misschien gezien hebt houden er zich maar weinig mensen aan, de kleuren van de luiken zijn allemaal verschillend. Wij zijn ook begonnen met ossebloedrood, maar vonden dat te donker, dus nu zijn ze lavendelkleur, misschien veranderd dat ook weer, zo blijf je bezig, vinden we wel leuk hihihihi.
Anoniem zei…
Grijsblauw en de ramen ook!

Groet Albert
Marthy zei…
Nou Albert, daar moet ik het eens met de schilder over hebben, hij heeft net die ramen wit geschilderd.
Marthy zei…
Astrid, iets verderop in de vallei staat een huis waarvan de luiken in wel vier verschillende kleuren zijn geschilderd, is ook nog een mogelijkheid.