Doorgaan naar hoofdcontent

Prachtkaars

Mijn lievelingsplant, de Gaura Lindheimeri, oftewel prachtkaars, heb ik nu ook in roze (ik heb de witte soort al jaren) en ik denk dat de soortnaam 'Pink Cloud' is. Helemaal zeker weten doe ik het niet, want er zijn er verschillende in het roze. Maakt verder niet uit, hij is mooi. Toen ik hem zag wilde ik de plant direct hebben, hoewel ik geen plekje meer vrij had in de border. Hij staat nu mooi te zijn in een grote pot op het terras en een dezer dagen ga ik eens met mijn tuinschrift voor mijn border zitten en noteren wat ik volgend jaar veranderd wil hebben. In dat nieuwe plan krijgt deze Gaura een prachtplek.

Reacties

Emie zei…
Echt een plant om hebberig van te worden
Marthy zei…
Het is geen deugd om hebberig te zijn, maar met planten (ook met boeken)heb ik dat behoorlijk.
Anoniem zei…
Chère Marty ,

Wij hebben 7 jaar gewoond in Rousson en Les Mages vlakbij X Ambroix , niet zo ver van jullie vandaan in de Gard . Nu sinds 1 1/2 jaar definitief terug in Duiven bij Arnhem lezen we met veel plezier je dagbelevenissen en kijken met nog meer plezier naar je fotos . Prachtig hoor en je verstaat de kunst om van het dagelijks leven in jullie omgeving zeer lezenswaardige stukjes te fabriceren . Chapeau voor de wijze waarop jullie beiden je Chambres d'hotes hebt gerealiseerd .Overigens in wintertijd vinden we als oud - Schoonhovenaren je Stolwijkse stukjes ook heel aardig . Vaak een "tour nostalgique ". Veel verder succes en levensplezier op / om jullie mooie stek !
Met hartelijke groet ,
Jeroen + Gaby de Koning
Marthy zei…
Jeroen en Gaby, wat ontzettend leuk dat jullie reageren, ik heb er als maker van mijn stukjes geen idee van wie het merendeel van mijn lezers is. Zulke reacties zijn een stimulans om door te gaan en nog beter mijn best te doen. Lieve groet, Marthy.