Back to basic

We zijn weer thuis in ons rustige, kleine gehucht tegen de flanken van een berg, omringd door kastanjebomen. Hier geen toeristische drukte, wegen vol fietsers en gelikt uitziende dorpen en steden. Gewoon de voltallige gemeenteraad die uitrukt om de wegen te repareren. De wat forse man in korte broek (loopt ie altijd in) is onze burgemeester en het is zijn tractor die gebruikt wordt, hij is tenslotte boer. Ze houden het simpel hier maar ik weet zeker dat ze na de klus met zijn allen aan een heerlijke maaltijd hebben gezeten in het gemeentehuis, wat een professioneel uitgeruste keuken heeft. Dat weer wel.

Reacties

 1. Zo'n burgemeester wil ik ook! De gaten in onze bergweg zijn hier talrijk, diep en gevaarlijk. Er is geen geld voor reparaties vanwege de crisis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zal hier ook wel geen geld geweest zijn en dan lossen ze het zo op. We vonden het best vermakelijk om dit stel mensen zo aan het werk te zien, maar het heeft toch onze bewondering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geachte
  Hier in België is er een klein dorpje Herstappe met 80 inwoners. Daar hebben ze ook een straat vernieuwd met burgemeester schepencollege en nog mensen van het dorp; Ik vind dit prachtig.
  Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie onze burgervader er echt niet zo bij lopen. Maar top van jullie gemeenteleden - een voorbeeld voor vele collegae!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onze gemeente telt 112 inwoners, Pieter, verdeelt over verschillende kleine gehuchten. Voordat de burgemeester en zijn mensen overal geweest zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was een keer op het gemeentehuis toen hij twee officieel uitziende heren ontving, beide strak in pak. Onze burgervader in zijn korte broek, nog korter als deze op de foto, en op zijn slippers.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy