woensdag 11 februari 2015

Concessies doen

Zodra ik weer in het Franse huis ben begin ik al een lijstje te maken voor spullen die uit Nederland vandaan mee moeten komen. Er is altijd wel wat, van grote tot kleine dingen die in Frankrijk niet of moeilijk te krijgen zijn. Vanmiddag kon ik het laatste item afstrepen van mijn lijstje wat verleden jaar oktober mee naar Nederland kwam, eindelijk. De lamp boven de eettafel moet naar het midden verhangen worden en daar hebben we een metertje ketting voor nodig. Alle bouwmarkten in de buurt in de loop van de winter bezocht maar het juiste vonden we niet. Je moet in het leven concessies doen en vanmiddag in de zoveelste bouwmarkt gekocht wat enigszins lijkt op de ketting waar de lamp nu aanhangt.

4 opmerkingen:

 1. Ha, ha, lijstjes. Waar ken ik dat toch van? Het eerste wat je straks in het Franse huis mag doen is pegeltjes soppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt bekend, 2 x per jaar gaan we naar Nederland, met het beruchte lijstje van wat we meenemen uit Nederland. Als we terug zijn in Frankrijk ligt er al een lijstje klaar, en dan beginnen we opnieuw, o ja dat moeten we uit Nederland meenemen, zo bekend al die lijstjes, moet er wel om lachen, we zijn dus niet de enigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent goed geïnformeerd, want inderdaad, die pegeltjes moeten nog gesopt worden, Emie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe het al meer dan twintig jaar, Astrid, en het houdt nooit op met die lijstjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy