De blauwe stad

De camping waar we vannacht stonden lag boven het plaatsje Chefchouen en daardoor werden we vanmorgen al vroeg gewekt door de oproep voor het gebed. Ja, dat zullen we nog weleens horen de komende tijd. Met de auto naar het dorp gereden waar we eerst bij Maroc Telecom een dongel hebben gekocht, want niet iedere camping heeft wifi. Daarna de stad bezocht. Chefchouen wordt ook wel de 'blauwe stad' genoemd, en terecht, je vindt deze kleur in alle mogelijke tinten terug, van heel licht tot donker, op alle mogelijke plaatsen. Het is er een wirwar van kleine straatje, omhoog en omlaag en in de meeste wordt ook nog handel gedreven.

Rond een uur of elf zijn we weer in de auto gestapt en hebben we zo'n 240 km. gereden, richting Meknès. Onderweg voornamelijk vruchtbare landbouwgrond waar allerlei gewassen op geteelt worden. Soms zie een tractor maar we hebben ook ezels met een ploeg gezien. Ezels zie je trouwens veel, als vervoermiddel, als lastdier of gebruikt als hulpmiddel op het veld. Rondom de dorpjes, die erg armoedig zijn, veel mensen langs de weg, ook veel schooljeugd. Goede camping waar we nu op staan met lekkere warme douches en, heel belangrijk, de dongel werkt.


Reacties

 1. Wat een foto genieke omgeving! Jouw camera maakt over uren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt je fotografenhart ophalen in kleurrijk Marokko. Mooi. Ik volg jullie hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie blauwtinten en weer schitterende foto,s, jullie genieten maar wij ook (een klein beetje), blijf je volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan hier blijven schieten, Emie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, Marianne, dat je volgt en inderdaad ik kan mijn hart hier helemaal ophalen wat fotograferen betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn, Astrid, dat jullie meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy