Overnachting op een vreemde plek

Vanmorgen om negen uur stonden we bij het reparatiebedrijf voor de deur en er werd al snel beslist dat we naar een collega met een smeerput moesten voor de demontage van de dynamo. Het demonteren ging snel en er werd besloten om de dynamo te repareren, een revisie-exemplaar was niet voorhanden. Dat zou wel een paar uur gaan duren dus zijn wij Agadir maar ingelopen. Het is een moderne stad, opnieuw opgebouwd na het rampjaar 1960, toen een van de hevigste aardbevingen uit de geschiedenis de stad van de aardbodem veegde en 15.000 mensen, misschien wel meer, onder het puin begroef.

We hebben ons in Marokko nog geen moment onveilig gevoeld. In grote steden is veel politie en leger te zien en langs de weg worden er veel politiecontroles gehouden. Men is hier, net zoals in Europa, bang voor aanslagen, vertelde onze vriend Hoessein. Wij mogen als buitenlandse toeristen bij die controles altijd doorrijden. Ook wordt er veel op snelheid gecontroleerd, dus we rijden niet te hard. Meestal tussen de 60 en 80 km per uur, mede veroorzaakt door de staat van de wegen.Bij de uitvalswegen van iedere stad staan de 'grands taxis', meestal grote oude mercedessen. Zij mogen, in tegenstelling tot de 'petits taxis' de stad verlaten en brengen je naar een volgend dorp of stad. De grote taxis vertrekken pas als de laatste plaats is ingenomen of je betaalt extra voor de lege plekken. De kleine taxis rijden in de stad en zijn erg goedkoop.

Vanmiddag om vier uur was de dynamo klaar en kon weer ingebouwd worden. Ook dat ging weer voorspoedig maar toen de motor gestart kon worden bleek er toch iets niet goed te zijn. Tsja, en toen was het ondertussen zes uur, einde werkdag. Geloof het of niet, maar we staan nu in de garage met de tent uit, we slapen hier vannacht. Hotels zijn hier niet in de buurt en er is hier water, een toilet en elektriciteit voorhanden. De monteurs stelden het zelf voor, er is zelfs nog thee gezet voor ons. Vanmiddag hadden we al warm gegeten en brood hadden we bij ons. Geweldig vonden ze het toen Mart de tent uitdraaide. Morgen wordt er vers brood meegenomen is er beloofd!Reacties

 1. De dynamo blijft voor mooie verhalen zorgen en jullie blijven er ook goedgemutst onder zo klinkt het. Wat een gastvrijheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is misschien al wel 10 jaar geleden dat we door Marokko met een huurwagen reden. Heel mooi maar heel vermoeiend! Je hebt er al heel wat mooie foto's van weergegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gastvrij zijn de Marokkanen zeker, en we hebben heerlijk geslapen. Ach, en zoals een van de monteurs gisteravond zei, de wereld vergaat niet met een kapotte dynamo,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben geen last van vermoeidheid, we rijden geen lange afstanden en liggen iedere avond om tien uur in bed. En mooi is het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. waauw wat een verhaal! Inmiddels weer op pad?
  Ik kan niet wachten het eindresultaat (een mooi boek met alle foto's?) te zien....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog niet op pas, Wietske. Lees maar verder.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy