Tafraoute

In het noorden van Marokko regent het en in de Midden-Atlas heeft het gesneeuwd. Hier staat een koude noordenwind en het is bewolkt. We blijven hier een nachtje langer, de vrouw van de campingeigenaar heeft beloofd vandaag ons beddengoed te wassen. In de ochtend lopen we naar het dorp wat een leuk centrum heeft. Er is van alles te zien, o.a. diverse blikslagers die alles wat hieronder staat met de hand maken. Uit grote platen blik worden de onderdelen geknipt en daarna wordt de handel in elkaar gesoldeerd.


In de wat grotere plaatsen zoals hier staan vaak mooie gebouwen, zoals dit hotel. De brug in het dorp is blijkbaar de hangplek voor de mannelijke dorpsbewoners, want iedere keer als we er voorbij liepen stonden er weer andere groepjes mannen lekker te kletsen. We drinken een kopje koffie in een café en gaan weer verder rondsnuffelen. Ik koop een prachtige ketting voor dochter Floor.

Tafraoute ligt op een hoogte van 1200 meter en is aan alle kanten omgeven door een indrukwekkende rotsketen van zandsteen en roze graniet met allerlei, vaak ronde vormen. We hebben vanmiddag een wandeling gemaakt langs de rotsen en wat foto's gemaakt. Op de terugweg begon het te spetteren, we waren gelukkig net op tijd om de droge was binnen te halen. Vanavond een schoon bedje.


 


Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy