Taroudant

Zoveel foto's dat het moeilijk kiezen was. We waren in Taroudant vandaag, een mooie stad met een gekanteelde walmuur. Alhoewel het weer de laatste dagen wat wisselvallig is troffen we het want we vertrokken van de camping met regen maar hier scheen de zon.

Natuurlijk weer veel handel in de soeks. Wat opviel was dat er hier veel kruiden aangeboden werden, vooral verschillende soorten thijm.

Op het Place Al-Alaouyine was het druk. Er werd door verschillende groepen muziek gemaakt met grote kringen toeschouwers er om heen. Allemaal mannen, geen vrouw te zien. Toen de oproep voor gebed kwam stroomde het plein leeg en ging bijna iedereen naar de moskee. Wij hebben daar lekker zitten lunchen en maakte kennis met een leuk Belgisch echtpaar waar we een poos mee hebben zitten praten.Opeens belanden we op een plein waar allerlei graansoorten en ook mais verkocht worden. De vrouwen kopen per kilo maar ook hele grote zakken. Ze maken vaak hun eigen brood.
Veel vrouwen hier gaan gedrapeerd in prachtige indigoblauwe gewaden. De meeste vrouwen hier schuwen een beetje kleur niet.
Reacties

  1. O,o,o, wat verwen je ons weer met schitterende foto's. Je hebt wat mij betreft de allermooiste onderaan gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oma met haar kleinzoon tegen die prachtige verweerde muur. Het is ook mijn favoriet, Emie.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy