Vallei van de Drâa

De woestijn weer achter ons gelaten en via Zagora naar Tamegrout gereden waar we de oude ksar (ommuurde lemen stad) bezochten. Deze ksar wordt nog door vierduizend mensen bewoond en bestaat uit drie woonlagen voor ieder huis. Een groot deel van deze mensen werkt in de pottenbakkersindustrie. Tamegrout is gekend om zijn karakteristieke groene aardewerk. Ik kocht er een mooie schaal. 
Boven Zagora volgt de weg de rivierbedding van de Drâa, door een vallei met palmbomen, akkers en prachtige ksars van pisé. Langs de oase staan veel fruitbomen, zoals granaatappel, vijgen en dadels. De kleding van de vrouwen die onder Zagora nog voornamelijk zwart is verandert hier in de vallei van de Drâa. Prachtige kleurige kleding wordt er gedragen, wat zien die vrouwen er mooi uit en wat is het jammer dat ik ze niet volop kan fotograferen.
Het plan was om in Foum Zguid te overnachten maar we krijgen onderweg problemen met de dynamo van de auto en we besluiten om door te rijden naar Tata. Deze plaats is groter en hier zullen we waarschijnlijk beter een garage vinden. De camping is in ieder geval prima met het beste sanitair tot nu toe.Reacties

 1. Weet je, ik leer dagelijks bij. Wat weet ik weinig van Marokko zeg......en eigenlijk schaam ik me daar ook een beetje voor.
  En campings? Dat had ik helemaal niet bedacht.
  Zijn er veel kampeerders? En dan allemaal met busjes enzo? Ook tenten??
  Dag,
  Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Marthy. Jouw blog is net een vakantiegids voor Marokko. Wat een prachtige foto's en uitgebreide verhalen. Supermooi. Ik hoop dat de bus weer deskundig gerepareerd kan worden en dat jullie zonder problemen deze schitterende tocht kunnen vervolgen. Het is elke morgen weer een feestje om jouw blog te openen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn genoeg campings, Madelief, maar meestal met wat minder voorzieningen dan in Europa. Sanitair is soms pover. De meeste mensen, en dat zijn er veel, reizen hier per camper, van die grote joekels. Alle voorzieningen aan boord.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We gaan zo naar de garage, fingers crossed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We duimen voor de auto, dat gaat zeker goed komen. En ook ik kijk elke dag met meer dan gemiddelde belangstelling naar je blog en de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met die auto gaat het nog niet helemaal naar wens, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy