Van een heilige stad naar een antieke stad

Op deze camping krijgt iedere gast 's morgens een glas thee aangeboden. Dit leuke joch gaat rond met zijn dienblad en op jouw eigen kampeerplek schenkt hij voor je in. We waren vanmorgen van plan om de bus naar Moulay-Idriss te nemen maar op de plek waar de bus stopt kwam een taxi langs en we werden uitgenodigd om in te stappen. Wij met zijn tweeën op de voorstoel naast de chauffeur, achterin nog vier man. Kosten omgerekend 1 euro voor twee personen voor zeker vijftien kilometer. Moullay-Idriss is de heiligste stad van Marokko en voor de arme moslims vervangt een tocht naar deze stad de bedevaart naar Mekka. We zijn helemaal naar boven gelopen door kleine straatjes die zo nauw zijn dat de winkeltjes daar bevoorraad worden met behulp van ezels. Van bovenaf hadden we een prachtig gezicht op de stad. Het gedeelte met de groene daken is het heiligdom waar de moulay ligt begraven. Niet-moslims mogen hier niet komen.


Na een lekkere koffie op een terras zijn we de stad uit gelopen op weg naar Volubilis, zo'n vijf kilometer verder. Prima te doen met de benenwagen. Volubilis is op cultureel en historisch vlak een van de interessantste plaatsen van Marokko. De ruïnes van deze antieke Romeinse stad zijn prachtig om te zien en mag je niet missen. Het was er niet druk dus we konden heerlijk dwalen op de vindplaats en foto's nemen. Terug kregen we een lift van een aardig Frans echtpaar dat ons voor de camping afzette.
Reacties

 1. Ik verheug me elke avond om naar je blog te kijken. Fascinerend.
  Ik ga bij de fotoclub voorstellen, om als uitje naar Marokko te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ben ik ook geweest op mijn rondreis door Marokko, lang geleden. Er komen weer herinneringen terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha, met de fotoclub naar Marokko, dat lijkt me wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die opgravingen zijn zeker indrukwekkend Emie, vooral als je bedenkt hoe de Romeinen in die tijd al wisten te bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, dat je ook in dat mooie Marokko ben geweest, Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy