Vreemde vormen

We reden vandaag van Tata naar Taroudent via Igherm. De route is schitterend, de bergen hebben vreemde vormen, het lijkt wel of er iemand met een enorme kam door heen is gegaan. In de buurt van dorpjes zoals gebruikelijk vrouwen met ezeltjes die hoog opgeladen zijn.


In Igherm stoppen we even voor de wekelijkse souk (markt). Het is druk, alle mensen uit de omgeving zijn toegestroomd en doen hun inkopen. De handelaar met djellaba's trekt veel belangstelling van de dames. We kopen groenten, fruit en vlees en gaan weer verder.

De hoogste bergpas vandaag is de Tizi Touslimt (1692 m) en daar waait een koude wind. We hebben wat meer bewolking en het is ook wat frisser. Een paar dagen geleden zaten we nog boven de 25 graden, maar dat halen we vandaag niet. De bermen zijn prachtig onderweg, wat een kleuren, zelfs te zien op de ruggen van de ezeltjes.


Reacties

 1. Het landschap is schitterend maar het mooist vind ik de foto's van de mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Foto's van mensen in Marokko valt niet mee, Emie. Alles moet stiekem, niemand wil op de foto. Als ze mijn toestel zien beginnen ze al nee te schudden met hun hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om te lezen dat de auto weer rijdt en jullie weer verder brengt naar wederom prachtige delen van Marokko. Geniet verder van al het moois wat jullie zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er gaat hopelijk nog veel meer moois komen. Wat een land!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy