Weer en route

Tot onze grote verbazing stond vanmorgen om kwart over acht de eigenaar van het reparatiebedrijf met een stralend gezicht voor onze neus met in zijn handen een splinternieuwe dynamo, het goede type. Was vannacht uit Marrakech gekomen! Ongelooflijk, dat is dus ook Marokko. Binnen no time was ie ingebouwd en na het testen slaakte iedereen een zucht van verlichting, geen waarschuwingslampje. Om tien uur konden we onze reis hervatten en verlieten Agadir in oostelijke richting.

Onze rit voerde ons wederom door een prachtig landschap en onderweg is er genoeg te zien. Hier en daar was de weg slecht met veel omleidingen omdat er hard gewerkt wordt om de vernielingen van de decemberstorm te herstellen. Veel hoog opgeladen vrachtwagens vandaag, soms vraag je je af hoe het erop blijft liggen.


We komen aan in Taliouine op een hoogte van 1080 m. Uit dit dorp en omgeving komt alle saffraan van het land. Saffraan is een van de duurste specerijen ter wereld en het zijn de gedroogde stempels van krokussen die met de vingers geplukt worden.

De kashba van El Glaoui net buiten het dorp is al aardig vervallen maart toch nog indrukwekkend. Er wonen nog enkele families.

Op de onderste foto is het uitzicht vanaf de camping te zien, waar we al vroeg in de middag aankomen. We doen gauw een was, dat kan dan nog lekker drogen. Er staat wat wind maar achter de auto, in het zonnetje is het heerlijk. Met een boek op schoot val ik in slaap.

Reacties

 1. Fijn dat jullie weer onderweg zijn. Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Floor en de auto doet het weer prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijkheid dat jullie weer op pad zijn en wat fijn dat wij weer met jullie mee mogen!! Prachtige kleuren en mooie verhalen. Dank je wel!!
  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wijzelf vinden het ook fijn dat alles weer goed gaat met de auto en genieten nog even verder van het mooie Marokko.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy