Doorgaan naar hoofdcontent

Moes van rabarber en aardbei.


Mijn moes van rabarber en aardbeien was weer een succes. Zelfs vanmorgen bij het uitzwaaien van onze gasten werd er nog even verteld hoe lekker ze het vonden. Blogvriendin Heidi vroeg om het recept, hier komt ie.

Ingrediënten
  • 250 gr aardbeien
  • 250 gr rabarber
  • 2 el gembersiroop of limonadesiroop (aardbeien of sinaasappel)
  • 1 el suiker of meer
  • 3 el water
  • dotje ijskoude crème fraiche of slagroom en garneren met een aardbei
Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes. Bewaar 4 aardbeien als garnering, maak de rest schoon en snijd deze in stukjes. Breng in een kleine pan de rabarber met de limonadesiroop, het water en de suiker aan de kook. Voeg de aardbeien toe en kook ze in 10 minuten zachtjes tot moes. Mocht het te vochtig zijn, binden met wat custard, maar niet teveel want de moes dikt bij het afkoelen nog aardig in. Laat afkoelen, schep de moes in 4 coupes en garneer met een toef crème fraiche en een aardbei.
In de koelkast is de moes goed te bewaren voor een dag of twee. Ik maakte 4 x de hoeveelheid klaar voor twee opeenvolgende avonden met 8 personen. In glazen coupes was het mooier geweest, maar ik had er nog maar zes, twee gebroken. Ik had nog wel deze kop en schotels die ik eigenlijk nooit meer gebruik en vond het daarin ook wel leuk opdienen.

Reacties

Ineke zei…
Ziet er heerlijk uit. En het recept sla ik op. Merci! Nu weer rustig na een paar hectische maar heel gezellige dagen? En...alles weer clean voor de volgende gasten?
Geniet van een rustig weekend. Groetjes
Emie zei…
Eigenlijk ben ik niet zo van de rabarber, maar dit klinkt heerlijk. Kwam alles uit eigen moestuin? De presentatie in het kopje is geweldig!
Heidi zei…
Ik weet welk dessertje hier dit weekend geprobeerd wordt! Dankjewel, ook voor de link naar mijn blog!
Marthy zei…
Alles in een ochtendje onder controle, Ineke. Zaterdag weer nieuwe gasten en we gaan lekker genieten van onze rust.
Marthy zei…
Alles uit eigen moestuin, Emie, mijn rabarber deed het gelukkig aardig, net genoeg.
Marthy zei…
Ben benieuwd hoe jouw mannen het vinden, Heidi. Laat het me weten.
Mirjam zei…
Een heerlijk toetje, ga ik ook een keer zo doen. Weet je of je de moes ook zo in de vriezer kunt bewaren? Ik weet nu al dat ik over een maand of drie een etentje moet organiseren voor wat oud-collega's en wat is er nou leuker dan in september nog met aardbei-rabarbermoes te komen...?
Fijne dag vandaag, geniet van je volgende groep eters...
Liefs,
Mirjam
Bertiebo zei…
Ha, daar krijg ik acuut zin in. Terwijl ik niet een echte rabarberfan ben!
Marthy zei…
Goed idee, Mirjam, en ik weet zeker dat je de moes zonder problemen in de vriezer kunt bewaren. We hebben maar twee dagen in het jaar zulke groepen eters en slapers. Verder verhuren wij een vakantiehuis, maar dat hoeven we alleen maar eens in de week of eens in de twee weken schoon te maken. Daar zit alles in, een volledige keuken enz. Kijk maar even op: http://www.lesmartes.nl/ of klik even op het fotootje met de deur linksboven in mijn blog.
Marthy zei…
Het is een heerlijk fris toetje, Bettie, probeer het eens.
Mirjam zei…
Oh wat geweldig Marty, ik had wel zo'n idee, maar nu heb ik het even goed bekeken. Eigenlijk zijn wij, Ben en ik Anglofielen bij uitstek, maar als ik jouw stukjes op je blog volg en lees, dan word ik elke keer een heel klein beetje meer verliefd op jouw stukje Frankrijk...
Je weet maar nooit... ik ga het zeker in mijn achterhoofd plaatsen...
Intussen blijf ik lekker meegenieten van al dit moois... (stiekum net alsof ik er een klein beetje bij ben...hihi).
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Geniet maar lekker mee, Mirjam.
Heidi zei…
Hier vond iedereen, behalve de jongste, het heel verfrissend en lekker. Die wil geen aardbeipitjes in zijn mond... Het receptje wordt bewaard, en zeker en vast nog gemaakt!
Marthy zei…
Leuk om te horen, Heidi.