Doorgaan naar hoofdcontent

Op het boodschappenlijstje

Vanaf nu staan citroenen iedere week op mijn boodschappenlijstje want er wordt hier al aardig wat jam ingemaakt. In citroenen zit pectine en daar stijft de jam mooi van op, want niet in iedere vrucht zit evenveel pectine. Ik had wat aalbessen gerist voor een paar cakes maar toen Mart alle aalbessen struiken in een keer kaal had geplukt was het echt geen doen om dat te gaan rissen. Dus werden de bessen gewassen, met steeltjes eraan in een grote pan met een bodempje water tot pulp gekookt, de hele handel door de passe-vite gedraaid en het sap opnieuw aan de kook gebracht met geleisuiker. Ik had dertien potten prachtige bessen gelei, goed voor op de boterham, in de yoghurt of vla of met een bolletje vanille ijs.

Reacties

Mirjam zei…
Wat een lekkernij toch. Ik had vorig jaar een ruime kilo van die bessen gekregen van iemand en ben er echt een heel tijdje mee bezig geweest om ze van de steeltjes te rissen, en dat was maar net iets meer dan één kilo... Maar het was het dubbel en dwars waard hoor, want de bessensap die ik maakte smaakte verrukkelijk...
Mooi plaatje zo van die citroenen, dat zijn toch wel heel fotogenieke vruchten...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Het is heerlijk Mirjam, al die vruchten, maar ook veel werk. Dus als het even teveel wordt grijp ik naar een makkelijke bereiding of ik gooi de handel in de vriezer waar het wacht op betere tijden.
Inge zei…
Serieus, met steeltjes en al? Ik had vorig jaar een kilo of vier, alles "fijn" steelloos verwerkt .... pokkenwerk
Marthy zei…
Met steeltjes en al, serieus! Je proeft er niets van en ik las ergens op internet dat die steeltjes ook nog zorgen voor het meer geleren van de gelei.
Bertiebo zei…
Ik geloof het meteen van dat meer geleren met steeltjes. Maar ik denk ook dat de smaak er beter van wordt. Met tomaten (in tomatensoep) is het ook lekkerder als je de steeltjes er aan laat zitten.
Marthy zei…
Oh, dat van de tomaten wist ik niet, ga ik eens proberen, Bettie, dank.