Doucement

Het mooie weer blijft voorlopig nog wel even aanhouden, dus we doen het kalm aan. Een paar kleine karweitjes in de vroege morgen, vooral een siësta houden en dan doe ik in de namiddag nog weleens iets in huis, door de dikke muren blijft het daar heerlijk koel. We eten wat later en daarna geven we de planten water. Zo nu en dan gaat de sproeier op de moestuin of op de border. Mart zorgt ervoor dat het 1000 liter vat in de moestuin vol blijft. Al ons water, zowel het drinkwater als het water voor de tuinen, komt uit een bron en het zou bij langdurige droogte zomaar kunnen dat we van de burgemeester te horen krijgen dat we zuinig moeten gaan doen met het water, dat er een tekort dreigt te ontstaan.

Reacties

 1. Ons ene regenvat zal nu bijna leeg zijn, schat ik zo, gelukkig hebben we nog een tweede. Dus ik sproei nog even door :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben hier behalve het drinkwater uit de bron wat gezuiverd wordt nog een tweede leidingnet door het dorp lopen, het is de overloop van de bron. Dat mogen we gebruiken voor de tuinen. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Water is op hete dagen schaars goed aan het worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij wonen hier in een gebied waar het water overal uit de grond komt, zelfs de grootste rivier van Frankrijk begint hier in de buurt zijn loop. Het is niet zo dat we het verspillen, geen zwembad of zo, maar het is wel fijn dat het er voldoende is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken de plek, Marthy...
  Het is er zo ontzettend mooi en stil!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is ook een van mijn favoriete plekken, Elizabeth. Als je geluk hebt zweven hier grote roofvogels, zoals steenarenden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy