Beenspieren

De wandeling bij Chambon die we vandaag maakte is zeker niet geschikt om in het voorjaar te doen. Dan zijn onze beenspieren na de winter daartoe nog niet in staat. Die spieren worden hier in de loop van de zomer getraind, al was het alleen al door het voortdurend stijgen en dalen op de terrassen onder ons huis. We stegen vandaag in één keer van 400m naar 820m. en we deden daar anderhalf uur over met af en toe even bijten. Maar als je eenmaal boven bent krijg je ook wat, fabelachtige uitzichten naar beide kanten. Je loopt daar over een graad en ziet vanaf die hoogte de rivier de Rhône, verderop de Pré Alpes en natuurlijk de bergen van de Ardèche. Ook het afdalen ging in één keer, er kwam geen einde aan maar eenmaal bij de auto was dat zo weer vergeten. Dan blijft er een voldaan gevoel over.
Reacties

 1. Wauwwwww. Wat een schitterende foto's, Marthy.
  Jullie spieren zullen ondanks de zomer toch wel gevoelig zijn vanavond en....morgen misschien nog iets meer.
  Maar de wandeling was super en wat een uitzichten!
  Jammer dat mijn voetjes dit niet aan kunnen maar anders wist ik het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Indrukwekkende foto's en stoer van jullie zeg. Ik doe het je niet na.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik voel weinig, Ien, die spieren zijn blijkbaar voldoende getraind. Mart is al helemaal in vorm. We hadden deze week een jonge vent in de gîte die samen met Mart heel wat gefietst heeft, die man van mij is niet kapot te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn ontzettend blij dat we dit nog steeds kunnen doen, Emie, en beseffen maar al te goed dat het in een klap over kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende wandeling! Niet alleen voor de beenspieren, die van het oog doen ook mee :-) Je foto's zijn super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat ongelofelijk mooi!!! Over die spieren zul je mij niet horen, haha, maar ik geniet gewoon van de prachtige foto's! En... ben stiekem een beetje jaloers op jullie mooie plek daar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn hier zoveel ongelooflijk mooie wandelingen. Deze hadden we zeker al vijftien jaar niet meer gedaan en was weer helemaal nieuw, Kakeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij vinden onze plek nog steeds, na al die jaren, prachtig en genieten er dagelijks van met volle teugen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De struikhei is bij jullie al veel verder dan bij ons, zo zag ik daarnet tijdens een natte wandeling met Lola. Echt een prachtige regio waar jullie wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alles bloeit hier wat eerder dan in het noorden Wieneke. En ja, het is hier prachtig, dat vinden wij na 22 jaar ook nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben het volmondig met je eens, Jolanda!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk! En zie ik daar een bordercollie lopen? Van jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nee Kris, het was niet onze hond. We komen niet vaak wandelaars tegen maar deze dag wel, ze liepen net voor ons uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy