maandag 24 augustus 2015

Google is your friend

We eten nu al vanaf half juni uit de moestuin en ik vind het een sport om dan verder geen groenten meer in de supermarkt te kopen. Het is natuurlijk de kunst om voor bepaalde groenten steeds weer een ander recept te vinden, anders gaat het vervelen. Neem nou courgettes, die heeft iedere moestuinder altijd in overvloed. Deze courgette taart is mijn laatste vondst op internet en hij smaakte heerlijk. Op een bodem van bladerdeeg wat parmezaan strooien en in laagjes courgetteplakjes (ik kreeg ze mooi fijn met de komkommerschaaf) en geitenkaas in plakjes of verkruimeld. Klop twee eieren los met wat room, verse tijm en zwarte peper en giet dit over de taart. Een klein half uurtje in een oven van 200 graden en smullen maar. Ik diende hem op met een tomatensalade; schijfjes tomaat met een fijngesneden rood uitje en daarover een lekkere vinaigrette.

14 opmerkingen:

  1. Oh, lijkt me heerlijk! Leuk met die plakjes.. dank voor de tip, want ook hier courgettes in overvloed ;)!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Licht gekoelde Pinot Noir er bij. Alsof...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is een echte aanrader. Oh ja, je kan hem natuurlijk ook met deeg voor hartige taarten maken, maar ik vind blader deeg altijd zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alsof er een engeltje op je tong...., Wietske.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Duitsland is laatst iemand overleden na het eten van courgette uit eigen tuin .....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmmm....ik.lig in bed wat blog te lezen en bij jouw bericht kreeg ik.ecnt zo'n in die courgette taart!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk... verzot op geitenkaas! Het water komt me in de mond!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zalig! Ik doe het ook zo fijn in de pasta, ook met room en gerookte zalm. Zo lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Anoniem. Je zal er toch echt uit moeten om de taart te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook hier zijn we gek op geitenkaas, vooral mijn man. Voor hem mag ik iedere dag wel iets met die kaas maken, Kris. Niet zo moeilijk, want je kan het in veel gerechten toepassen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy