Doorgaan naar hoofdcontent

Zwarte zaterdag

Zwarte zaterdag op de Franse snelwegen vandaag en dat was goed te merken toen wij op weg waren naar Valence om dochter Floor van de trein te halen. De N86 die evenwijdig aan de Route du Soleil loopt stond bomvol richting het zuiden. Dat zijn hoogst waarschijnlijk automobilisten die van de snelweg afgaan omdat het daar stilstaat. Och arme, en dan komen ze in de volgende file terecht. Wat is die Thalys dan toch comfortabel, in vijf uurtjes rechtstreeks van Rotterdam naar Valence TGV. Helaas wordt dit traject alleen gereden op de zaterdagen in juli en augustus.

Reacties

Emie zei…
Maar dit ben jij Marthy, met wat langer haar! Lekker relaxte manier van reizen met de trein zeg en al die andere rustzoekers maar wachten in de file. Veel vakantieplezier met Floor.
Ineke zei…
Geniet van het bezoek van jullie dochter Floor.
Leg de kaarten maar vast klaar?
Leuke foto van een leuk mens!
Marthy zei…
Leuk, Emie, dat je wat van mij in Floor herkend. Er zit ook wat van haar vader in haar gezicht.
Marthy zei…
Drie keer raden wat we nu aan het doen zijn, Ineke.
Chantal zei…
Ik snap niet dat mensen die dag niet gewoon mijden, spreiding mensen!!!
Marthy zei…
1 Augustus, een groot deel van de Franse bevolking gaat dan met vakantie en dan nog al die buitenlanders waaronder veel Nederlanders. Niemand wil wachten, Chantal, klaarblijkelijk hebben ze het er voor over om uren in de file te staan.
Inge zei…
Voordeel van het hebben van een caravan was dat we niet gebonden waren aan het zaterdag=wisseldag gebeuren.
Veel plezier samen met je dochter!
Marthy zei…
En wij gingen met onze vouwwagen en drie kinderen in de auto altijd op zondag rijden, Inge. Zeker toen zij nog jong waren was dat heerlijk rustig.
Wietske zei…
Leuke foto van Floor!
Jullie genieten vast en zeker!
Marthy zei…
We vermaken ons prima, Wiets. Jullie ook?