Door de Drôme vallei naar de echte bergen

Ik had het weerbericht voor de Alpen goed in de gaten gehouden en daar was voor deze week niets mis mee dus werd de auto gepakt en er op uit richting Grenoble. Nou kan je natuurlijk de snelweg nemen maar wij zijn meer van de binnenwegen en namen daarom nadat we de Rhône waren overgestoken de weg door de Drôme vallei. Hier hebben we in een ver verleden verschillende malen gekampeerd met onze kinderen en hebben daar hele goede herinneringen aan. Dus we konden het niet laten om net na Saillans even te stoppen bij 'onze' camping en er een kijkje te nemen. Er was in al die jaren nog niet echt veel veranderd. Verder ging het en in de plaats Die gestopt bij de cave van Jaillance waar we verschillende soorten 'Clairette de Die' (een heerlijke mousserende witte wijn) geproefd hebben en het natuurlijk niet konden laten om een doosje te kopen.

Na de Drôme vallei begon het echte werk, de bergen. Wat blijft het toch een imponerend gezicht voor ons Hollanders die gewend zijn aan de platte polders. We vonden een prima camping in Allemont, vlakbij Alpe d'Huez. Jammer genoeg bleek de Wifi  daar niet toereikend, dus er ging na veel vruchteloze pogingen geen blog uit gisteravond. Vandaag een andere camping genomen waar de Wifi het naar behoren doet, dus zo kan ik het gemis van gisteravond nog goed maken.


Reacties

 1. Fijn zeg, nog even lekker op vakantie. Als je thuis blijft ligt er altijd wel werk op je te wachten. Mooie omgeving en heerlijk rustig zo te zien. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, dat internet op vakantie... Elke keer maar weer afwachten hè.
  Heerlijk gevoel als die machtige bergen oprijzen!
  En het is grappig, maar een paar jaar geleden waren we ook in Die en zijn we ook naar die wijnproeverij geweest. En natuurlijk ging er een flesje mee naar huis...

  Groetjes,
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We krijgen nog drie weken gasten maar deze en afgelopen week niemand. Marie geeft de plantjes water en wij er even een paar dagen tussenuit, even wat anders zien, Emie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Heerlijk gevoel als die machtige bergen oprijzen!' dat heb jij goed omschreven, Elizabeth. Iedere keer weer vind ik dat prachtig, die grote jongens zo voor je uit.
  Lekker hè, die Clairette de Die. Wij bewaren de flesjes voor speciale gelegenheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig hè, de bergen. En grappig dat jullie van camping zijn gewisseld ivm WiFi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsja, Inge, ik wil mijn blog er toch uit hebben en er was ook nog wat mailwisseling met huurders van ons vakantiehuis voor de komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Één en ander komt mij nog bekend voor 😉🍷

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen we langs al die caves reden van de Clairette de Die konden we de verleiding niet weerstaan, dat begrijp je wel, Vera.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi, Louisette, dat we ruim twintig jaar geleden in deze vallei zijn begonnen met het zoeken naar een huis. Uiteindelijk zijn we ongeveer op dezelfde hoogte maar dan aan de andere kant van de Rhône terechtgekomen, waar we zeker geen spijt van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy