Doorgaan naar hoofdcontent

Herfstwandeling van Le Serret

Het was vandaag een enerverende dag. Na vanmorgen afscheid genomen te hebben van onze gasten zijn we direct begonnen met het schoonmaken van de gîte voor de volgende gasten. Daar zijn we wel een ochtend mee bezig, maar dan is alles spic en span, staan er verse bloemen op tafel en zijn de bedden fris opgemaakt. Een snelle lunch en daarna onze jaarlijkse herfstwandeling met wat leden van de dorpsvereniging. We vertrokken uit ons eigen dorpje en hebben een prachtige rondwandeling gemaakt, samengesteld door Silvy, hier rechts op de foto, links Marie-Christine.


Het maakt niet uit welke kant je oploopt, het is rondom ons heen overal even mooi. Vlak voor dat we St. Julien du Gua naderen worden we nog getrakteerd op een prachtige regenboog. In Gua hadden we, samen met nog wat mensen die met de auto kwamen, een lekker repas. Als ik dan aan tafel om me heen zit te kijken denk ik er aan hoe dierbaar deze mensen me zijn. We houden allemaal van deze prachtige omgeving en van lekker eten met een goed glas wijn. We kennen elkaars kinderen en van sommige elkaars kleinkinderen, we hebben ondertussen een verleden met elkaar en hopelijk nog een lange toekomst.



Reacties

Emie zei…
Mooi geschreven, prachtige foto's en alweer een mooie herinnering toegevoegd aan jullie leven. Ik geniet gewoon met je mee.
Ineke zei…
En weer word je stil van jouw verhalen en je foto's.
Wat ben je toch een bijzondere vrouw.
Wieneke zei…
Ja, dat zijn echte geluksmomenten. Ik herken het gevoel zeker. Jij bent - net als ik - bevoorrecht als je dit soort dingen weet te waarderen en er intens blij van wordt. Ik ken namelijk genoeg mensen, die heel veel hebben, gezond zijn en van alles kunnen meemaken, maar toch ontevreden en zeker niet blij zijn. Zo jammer!
Bertiebo zei…
Wow, prachtig, prachtig, prachtig!!!!
Marthy zei…
Het leven is net een ketting, iedere keer rijg je er weer een kraal aan, Emie. Kleine kraaltjes, grote kralen. Sommige schitteren maar er zijn ook wel doffe bij.
Marthy zei…
Ook ik werd telkens stil als ik weer van zo'n prachtig uitzicht stond te genieten, Ineke.
Marthy zei…
Wij hebben zo'n rijk leven op twee prachtige plekken, hier in de Ardèche en in Nederland in de mooie Krimpenerwaard dat wij niets anders kunnen dan dankbaar zijn, Wieneke. Wij beseffen dagelijks dat we bevoorrecht zijn.
Marthy zei…
Wat een prachtige reactie, Bettie. Ik verzucht het ook als ik tijdens het wandelen even stil sta en om me heen kijk.
Joop zei…
Mooie foto's, mooi beschreven, het genieten straalt er van af!
Marthy zei…
En dat doen we dan ook, Joop, met volle teugen.
Onliemie zei…
Dat is bij jullie echt de hemel op aarde... ik voel me telkens met vakantie als ik jouw mooie foto's zie.
Jolanda zei…
Heerlijk zo'n nazomerwandeling op zo'n mooie plek. Fijn om even mee te genieten met je. En wat leuk dat je kaasfoto is gebruikt! Die Franse supermarkten mis ik wel een beetje, al zijn de supermarkten in Rotterdam best groot, zo uitgebreid als in Frankrijk worden ze niet:)
Wietske zei…
Genoeg woorden hierboven en allemaal zo waar. Blijf nog heel lang genieten!
Marthy zei…
Wat leuk Kris, dat ik jou een vakantiemomentje mag bezorgen.
Marthy zei…
Alles is mooi tijdens zo'n herfstwandeling, Jolanda. De hellingen beginnen te kleuren, het licht wordt zachter en het begint zo lekker te ruiken. Echt genieten.
Marthy zei…
Ik hoop dat jullie er ook nog lang van kunnen genieten, Wietske.
Vera zei…
Fantastisch. Ik geniet volop met jullie mee.
Marthy zei…
Het weer is na een paar regendagen weer opgeknapt Vera, en het wordt iedere dag mooier in de natuur.
Elizabeth zei…
Prachtig! Ik krijg gewoon weer zo'n zin om naar Frankrijk te gaan, maar dat zit er helaas nog even niet in...
Jullie zijn helemaal ingeburgerd hè..., wat mooi is dat! Vond je het niet moeilijk met de taal in het begin?
Marthy zei…
Vanaf het begin af aan zijn we hier met open armen ontvangen, Elizabeth. Ik sprak toen al redelijk Frans, kon me redden, en in de loop van de tijd is dat steeds beter gegaan.