Doorgaan naar hoofdcontent

Kastanjeoogst

Er wordt hier op dit moment over niets anders gepraat dan de kastanjeoogst. Tijdens de lange, droge zomer werd er voorspeld dat het niets zou worden met die kastanjes, iedereen wist het zeker. Maar nu schijnt er een omslag in de meningen te zijn, we krijgen een geweldige oogst, de kastanjes zien er prachtig uit. Nou, als niet kenner zou ik dat ook zeggen want ik heb nog nooit zulke mooie grote kastanjes in de bomen zien hangen. Buurman Patrice legde uit dat al de regen die verleden najaar is gevallen daarvoor heeft gezorgd. De schapenboeren van wie de meeste grond hier in de omgeving is zijn in ieder geval al druk bezig hun netten uit te spreiden onder de bomen. In al die jaren heb ik nog nooit zoveel netten gezien, dus blijkbaar verwacht men nogal wat. Moge de oogst overvloedig zijn, ze hebben er heel wat werk aan.



Reacties

Inge zei…
Hier liggen de kastanjes en de walnoten al voor het oprapen
Elizabeth zei…
Prachtige foto! Maar zijn de kastanjes bestemd als ingrediënt voor voedsel of doen ze er iets anders mee? Dat heb ik me al vaker afgevraagd...

Groetjes, Elizabeth
Marthy zei…
Ik denk dat het hier nog wel een weekje of wat duurt, Inge.
Marthy zei…
Elizabeth, met tamme kastanjes kan ontzettend veel gedaan worden. Men maakt er o.a. meel mee, de boom wordt niet voor niets de broodboom genoemd. Verder gezoete kastanjecrème, kastanjepuree (voor het vullen van de kalkoenen met kerstmis)en gesuikerde kastanjes. Dit zijn een paar van de mogelijkheden.
Elizabeth zei…
Oh, dat klinkt allemaal heel lekker!
Wieneke zei…
Wat maak jij toch een schitterende foto's.
Marthy zei…
Ik doe heel erg mijn best om mooie foto's te maken, Wieneke, en het is heel fijn als dat dan gewaardeerd wordt. Dank je.
KnutzEls zei…
Hier staan tamme kastanjes in de wijktuin. En die foto is om zo in te bijten ;-)
Marthy zei…
Ik kan me herinneren Els, dat wij ze vroeger in een bos in de buurt ook hadden staan. We poften ze op de kachel.