Doorgaan naar hoofdcontent

Wandelen langs bergmeertjes

Met de auto vanmorgen Alpe d'Huez opgereden en vanaf de top daar nog een smal weggetje naar boven wat eindigde bij Lac Besson op 2090m. Onze auto daar geparkeerd, wandelschoenen aan en een werkelijk schitterende wandeling gemaakt langs verschillende bergmeertjes, aan de ene kant van de meertjes heen en aan de andere kant terug.


 
Op de terugweg konden we prachtig op Bourg d'Oisans kijken wat ver in de diepte onder ons lag. Mart loopt rustig naar de rand en staat op zijn gemak te kijken, ik werp een snelle blik naar beneden, mijn maag draait zich om en dan loop ik gauw weer terug naar een plek waar ik niets beneden mij zie. Ik vroeg deze visser wat hij gevangen had en of hij het ook at. Toen hij trots vertelde dat het forel was hoefde hij verder niets meer te vertellen, ik begreep hem onmiddellijk. Een lekkere forel uit zo'n schoon bergmeertje, wat zal die smaken.


Ondertussen zullen jullie wel begrepen hebben wat de man morgen gaat doen. Om het makkelijk te maken, wij eten vanavond pasta. Ik heb vanmiddag ook nog wat mueslirepen en bananen gekocht voor hem.
 


Reacties

Elizabeth zei…
O, dit doet me toch zo naar Frankrijk verlangen. Ik ken die plek goed, we zijn er al verschillende keren geweest. Zomers is het er best druk, tenminste aan de voet van de Alpe 'd Huez. We gingen vaak picknicken boven!
Prachtige foto's Marthy, wat zullen jullie genieten...
Marthy zei…
Een paar vissers en een paar wandelaars kwamen we tegen, verder was het heerlijk rustig Elizabeth. En mooi is het daar, zo mooi.....
Marianne zei…
Geweldig zeg. De eerste foto's doen me aan Schotland denken (ben ik verliefd op geworden), maar die laatste is toch echt wel anders. Heel mooi.
gewoonhannah zei…
Oh, ik was daar ook eens! Wat geweldig mooi om te zien. En wat is het er nog prachtig mooi weer zeg! Wat zullen jullie genieten en ik hoop op een goeie visvangst voor de man!
Groet Hannah
Marthy zei…
Ik heb nog veel meer foto's van die meertjes, Marianne, maar ik kan ze natuurlijk niet allemaal plaatsen. Maar het was er echt geweldig, weer een nieuwe ervaring.
Marthy zei…
Wat leuk dat jij daar ook was, dan weet je hoe mooi het daar is. Het is hier nog prachtig weer, 's morgens fris natuurlijk, want je zit in de bergen. We genieten ons te pletter, Hannah.
Marthy zei…
Je zit er niet ver naast, Bettie.
Ohhh... wat ongelofelijk mooi, ik krijg spontaan heimwee en zou zo de auto in willen springen en naar dit schitterende gebied heen rijden ;) Jullie genieten intens en fijn dat wij mee mogen genieten!
Ongelofelijk wat een schoonheid.
Wat fijn dat je al die schoonheid met ons deelt. In de zomer is het natuurlijk anders, maar ik zet 'm op mijn wensenlijstje.
Gaan jullie al bijna terug??
Dag,
Madelief.
Chantal zei…
bergen en water, effect combinatie
Marthy zei…
@Villa Zeezicht. Dit was ook een onverwacht kadootje, van te voren wisten we niet dat het zo mooi zou zijn.
Marthy zei…
Helaas, Madelief, hoorden we dat het in de zomer druk is daar. Wij gaan morgen, donderdag weer terug naar onze basis in de Ardèche, waar we nog een paar weken blijven.
Marthy zei…
Prachtig samen, Chantal, en het straalt zo'n rust uit.
Jolanda zei…
Wat een prachtige foto's!!!
Marthy zei…
Oef, als jij dit schrijft, Jolanda, beschouw ik het als een groot compliment.
Louisette zei…
Woef, prachtige landscapen voor vissers.
Marthy zei…
Heerlijk om daar je hengel uit te gooien, Louisette, en dan een lekkere forel uit dat schone water te halen.
Wat ziet het er daar prachtig uit! hele mooie foto's van de natuur.