Doorgaan naar hoofdcontent

Hier kunnen we onze ogen niet voor sluiten

Toen ik gisteren de blogpost van blogvriendin Bettie las vond ik onmiddellijk dat ik dit  ook moest delen met mijn lezers. Hier kunnen we onze ogen niet voor sluiten. De serie foto's van slaapplekken van kinderen die op de vlucht zijn is gemaakt door de Zweedse fotograaf Magnus Wennman. Kinderen, weg van hun veilige huis, weg van hun familie, weg van hun vertrouwde omgeving, weg van school en hun vriendjes. Ook ik heb, net als Bettie, kleinkinderen, twee kleintjes zelfs in huis op dit moment. Die worden met zorg omringt en hebben een fijn bedje om te slapen. Jaren geleden zei ik het al tegen onze kinderen en nu weer regelmatig: Besef dat wij in de villawijk van de wereld wonen met hoge muren er omheen.

Reacties

Bij een wordpressblog kun je dan aanklikken 'vind ik leuk' maar dit is verre van dat .... Het is zo'n enorme vreselijke tsunami van vluchtende mensen. Arme kindjes, kinderen van de rekening. En nu is nog redelijk qua weer, maar hoe moet dat verder?
Inge zei…
Geen idee waarom mijn reactie nu zonder naam staat .....

Groetjes, Inge
Lida zei…
Ik realiseer me bijna elke dag hoe fijn het is dat ik hier ben geboren. Je hoort zo vaak mensen klagen en mopperen over Nederland.
De meeste vluchtelingen willen gewoon een normaal en veilig leven. En ja, er zijn ook veel jonge mannen bij, maar als je als jongen de keus hebt tussen meegetrokken worden in het oorlogsgeweld en vluchten naar een beter leven dan begrijp ik het heel goed.
.
KnutzEls zei…
Je kunt niet zelf kiezen waar je wiegje staat. Al die arme kinderen, elke dag huilt m'n hart. Want vluchten met kleine kinderen dat doe je niet uit weelde.
Emie zei…
Wat fantastisch dat jij opnieuw aandacht vraagt voor deze prachtige schrijnende fotoreportage. Ik zag hem gisteren ook al bij Bettie en was net als jij, ontroerd. Wij zijn zo enorm bevoorrecht, dat kan niet genoeg benadrukt worden. En daar moeten we collectief naar handelen ook.
Marthy zei…
Hoe dat verder moet, Inge, vraag ik en met mij vele mensen, me al maanden af. Erg dat men niet eensgezind is om dit probleem het hoofd te bieden.
Marthy zei…
Willen we dat niet allemaal Li-st, een normaal en veilig leven? Het is toch verschrikkelijk dat je daarvoor je vaderland moet verlaten om dat elders, in een ver vreemd land, te moeten zoeken.
Marthy zei…
Dat heb je goed neergezet Els, dat doe je niet uit weelde. Ik zou precies hetzelfde doen om mijn kinderen een goede en veilige toekomst te geven.
Marthy zei…
We zien en lezen allemaal de negatieve reacties opgeroepen door het vluchtelingenprobleem, Emie. Zo nu en dan een ander geluid laten horen is hard nodig.
Mirjam zei…
Hartverscheurend is het. En dan te bedenken dat het hier om mensen gaat die enigszins een uitreis konden betalen. Er zijn nog veel meer mensen die niet eens wegkunnen...
Liefs,
Mirjam
Chantal zei…
et is een schokkend hartverscheurend moeilijk probleem, voor alle betrokkenen
Marthy zei…
Juist gezegd, Chantal, en helaas niet zo maar op te lossen.
Bertiebo zei…
Fijn dat je het ook laat zien, Marthy. Want hartverscheurend is het! Je zou zo graag iets willen doen hè.
Marthy zei…
En die regeringsleiders maar vruchteloos vergaderen om het Syriëprobleem op te lossen, Mirjam. Hoe moet dat met al die mensen die niet weg kunnen, hoeveel doden moeten er nog vallen?
Marthy zei…
Bettie, het is op dit moment het enige wat we kunnen doen, anderen laten zien hoe verschrikkelijk deze wereld voor veel kinderen is.
Jolanda zei…
Je hart breekt. Onbegrijpelijk dat dit in het rijke Europa gebeurd. Inderdaad, blijven delen van dit soort dramatische beelden en hopen dat anderen hiermee tot inzicht komen.
Marthy zei…
Dank je Jolanda, voor je fijne reactie.