Doorgaan naar hoofdcontent

Inschikken en aanpassen

Sinds afgelopen juli woont onze zoon met zijn gezin in ons huis. Hij heeft een ander huis gekocht, verkocht zijn oude huis gelukkig snel maar het nieuwe huis moest nog wel een hele grote verbouwing ondergaan. Nou jôh, dan ga je toch in ons huis, zeiden wij, staat toch leeg. En zo geschiedde. We wisten van te voren dat we nog een poosje ons huis moesten delen met elkaar maar het is natuurlijk wel even wennen voor ons. Twee volwassenen en twee kleintjes van vier en twee jaar oud, het zorgt voor behoorlijk wat levendigheid. En het huis is wat voller want met die twee hummels alleen al heb je heel wat over de vloer. Het is van twee kanten aanpassen wat best gaat lukken. En opa en oma kunnen ondertussen extra genieten van hun jongste twee kleinkinderen.



Reacties

Emie zei…
Laat me raden waar Mart zich de komende maanden op gaat storten...
Wel dapper van jullie hoor, dat inschikken. Is er al een streefdatum voor de verhuizing?
Bertiebo zei…
Ja, aanpassen. Maar ook heerlijk!
Marthy zei…
Die was maandagmiddag al in het huis bezig, Emie. De streefdatum was half oktober maar het gasbedrijf wat een nieuwe leiding moet trekken ligt dwars, dus het kan weleens begin november worden.
Marthy zei…
Oh Bettie, twee van die heerlijke kleintjes om je heen is genieten. Er komt eerdaags wel een fotootje van die schattebouten.
Inge zei…
Lijkt me heel leuk met die kleintjes. Gezellig samen spelen :-)
KnutzEls zei…
Is toch heerlijk zo. En straks keert de rust weer...
Elizabeth zei…
Ja, dat zal even een drukke bezetting zijn. Maar aan de andere kant ook een bijzondere tijd en als ze straks verhuisd zijn, zal het best even stil zijn!
Tja..., en dat gas ...
Het was veel eenvoudiger geweest als er een gasleiding destijds aangelegd was naar het huis!

Groetjes, Elizabeth
Marthy zei…
Het zijn leuke kinderen Els, hoe kan het ook anders, en ze kunnen goed spelen. We lezen voor, doen spelletjes en genieten.
Marthy zei…
Ja, dat gas, Elizabeth. Vroeg genoeg aangevraagd en dan gaat het ze toch niet op tijd lukken. Ondanks vele telefoontjes krijgt Bas het niet voor elkaar. Jammer, we leggen er ons bij neer, er zijn ergere dingen in de wereld.
Vera zei…
Puh hé, erg knap van jullie!! Ik zou dat niet kunnen.
Marthy zei…
Als het moet kun je alles, Vera, ook jij.
Het vraagt van beide partijen aanpassingsvermogen maar je krijgt er veel voor terug!
Lieve groet
Marthy zei…
Dat heb je heel juist geformuleerd, Kakeltje.
Onliemie zei…
Heerlijk maar vast toch even wennen na een tijdje met z'n tweetjes nu ineens in de gezellige drukte van een jong gezin? Toch vast ook wel heel erg genieten!
Marthy zei…
Het verbaasd me eigenlijk, Kris, hoe snel het went. Waarschijnlijk omdat het genieten van die kleintjes de boventoon voert.