Vroege vogels

Het was vroeg vanmorgen, om zeven uur vertrokken we met verschillende leden van onze fotoclub naar de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar we om kwart over acht de eerste damherten al konden spotten. Er lopen er genoeg, zo'n 3000, dus dat is niet zo moeilijk. Wat wel moeilijk is om ze scherp op de foto te krijgen, want ze blijven niet lang stil staan, alhoewel ze behoorlijk gewend zijn aan mensen. De gemeente Amsterdam, eigenaar van het gebied, heeft plannen om 2400 van deze herten af te schieten wegens overlast. Deze kwestie speelt al jaren en tot nu toe is er nog steeds geen definitief besluit gevallen. Voorlopig hebben wij nog maar genoten van deze prachtige dieren. En wat te zeggen van de vos, die zo mak als een lammetje was. Met een stukje brood lokte we hem naar ons toe en daarna konden we op ons gemak foto's van het dier maken.

Het was erg mistig en in de loop van de ochtend begon het helaas te regenen. Jammer, dan maar aan de koffie, maar we waren heel tevreden over de foto's die we konden maken. Het blijft een prachtig gebied, het maakt niet uit in welk seizoen je er komt. Met Karin, hieronder op de foto heb ik een afspraak gemaakt om er over een paar weken nog eens heen te gaan.

Reacties

 1. Mens, wat maak je toch prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh, genieten zeg! Die vos, dat hert!!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zo leuk als zulke foto's een beetje gelukt zijn, Emie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hadden geluk, Hannah, dat we in korte tijd damherten en die vos voor onze lens kregen. Het gebeurt ook wel dat je daar komt en niets bijzonders ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's. En wat leuk om zomaar een vos te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog nooit van dichtbij een vos gezien, Els, echt geweldig. In Frankrijk hebben we er vaak eentje in het licht van de koplampen, maar dat is toch anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk om er met zo'n fotoclub naar toe te gaan. Dan kijk je toch anders dan wanneer je er bent om te wandelen.
  Nog burlende herten gehoord? Dat zou rond deze tijd van het jaar wel het geval moeten zijn. Ik was er vorig jaar in deze tijd en ik vond het zeer indrukwekkend.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou en of we burlende herten hebben gehoord en ook gezien. Inderdaad, heel indrukwekkend, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy