Doorgaan naar hoofdcontent

Vroege vogels

Het was vroeg vanmorgen, om zeven uur vertrokken we met verschillende leden van onze fotoclub naar de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar we om kwart over acht de eerste damherten al konden spotten. Er lopen er genoeg, zo'n 3000, dus dat is niet zo moeilijk. Wat wel moeilijk is om ze scherp op de foto te krijgen, want ze blijven niet lang stil staan, alhoewel ze behoorlijk gewend zijn aan mensen. De gemeente Amsterdam, eigenaar van het gebied, heeft plannen om 2400 van deze herten af te schieten wegens overlast. Deze kwestie speelt al jaren en tot nu toe is er nog steeds geen definitief besluit gevallen. Voorlopig hebben wij nog maar genoten van deze prachtige dieren. En wat te zeggen van de vos, die zo mak als een lammetje was. Met een stukje brood lokte we hem naar ons toe en daarna konden we op ons gemak foto's van het dier maken.





Het was erg mistig en in de loop van de ochtend begon het helaas te regenen. Jammer, dan maar aan de koffie, maar we waren heel tevreden over de foto's die we konden maken. Het blijft een prachtig gebied, het maakt niet uit in welk seizoen je er komt. Met Karin, hieronder op de foto heb ik een afspraak gemaakt om er over een paar weken nog eens heen te gaan.

Reacties

Emie zei…
Mens, wat maak je toch prachtige foto's!
gewoonhannah zei…
Ooh, genieten zeg! Die vos, dat hert!!
Groet Hannah
Ineke zei…
Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt.
Marthy zei…
Het is zo leuk als zulke foto's een beetje gelukt zijn, Emie.
Marthy zei…
We hadden geluk, Hannah, dat we in korte tijd damherten en die vos voor onze lens kregen. Het gebeurt ook wel dat je daar komt en niets bijzonders ziet.
Marthy zei…
Bedankt Ineke!
Marthy zei…
Dank je Peter, het was weer leuk.
Marthy zei…
Het was dan ook een top dag, Inge.
KnutzEls zei…
Mooie foto's. En wat leuk om zomaar een vos te zien.
Marthy zei…
Nog nooit van dichtbij een vos gezien, Els, echt geweldig. In Frankrijk hebben we er vaak eentje in het licht van de koplampen, maar dat is toch anders.
Mirjam zei…
Wat heerlijk om er met zo'n fotoclub naar toe te gaan. Dan kijk je toch anders dan wanneer je er bent om te wandelen.
Nog burlende herten gehoord? Dat zou rond deze tijd van het jaar wel het geval moeten zijn. Ik was er vorig jaar in deze tijd en ik vond het zeer indrukwekkend.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Nou en of we burlende herten hebben gehoord en ook gezien. Inderdaad, heel indrukwekkend, Mirjam.