Dickens festival


We staken gisteren de IJssel over met het Bronkhorsterveer en liepen over de dijk naar Bronkhorst. Evenals Deventer houdt dit kleinste stadje van Nederland met de kerst een Dickens festival en wij kwamen daar precies op het juiste moment.


Verschillende mensen lopen in kleding uit de Victoriaanse tijd. In de straten van Bronkhorst branden vuurkorven, terwijl zangkoren zorgen voor de innerlijke warmte. Er is een kleine kerstmarkt en mensen beoefenen oude ambachten.
Terwijl er in Deventer een wachttijd is bij de toegang tot het Dickens Festijn was het hier helemaal niet druk. Het is natuurlijk ook veel kleinschaliger en daarom misschien wel zo leuk.


Ons bezoek aan Bronkhorst maakte dit weekend wel heel speciaal, dus alles bij elkaar waren het weer twee heerlijke dagen. We gaan agenda's trekken voor de volgende keer.

Reacties

 1. Wat leuk is dat en wat een mooie portretten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ontzettend leuk was het en stom toeval dat wij op de juiste plaats en juiste tijd waren, Els.

   Verwijderen
 2. Pure nostalgie, zeker in zo'n sfeervolle plaats! Ik snap helemaal dat jullie genoten hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, allen dat plaatsje al is een bezoekje waard, beeldschoon.

   Verwijderen
 3. Ge-wel-dig! Wat een mooie portretten heb je gemaakt. Wat een bof dat jullie dit Dickensfestival troffen dat maakte dit weekend wel heel bijzonder voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist dat het Dickens festival dit weekend in Deventer werd gehouden, Emie, maar dat ze het in Bronkhorst op kleine schaal ook deden was een verrassing.

   Verwijderen
 4. Er zitten wat markante koppen bij... Schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voor die koppen wil je je camera wel tevoorschijn halen, Sjoerd.

   Verwijderen
 5. De Dickenstoestand in Deventer is tegenwoordig niet meer te doen. Veel te druk. Busladingen bezoekers worden aangevoerd en je kunt over de hoofden lopen. Dit is zeker veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verschillende leden van onze fotoclub wilden naar Deventer, Wieneke. Toen ik hoorde hoe druk het daar was en dat je misschien wel een uur moest wachten voor je toegang kreeg heb ik bedankt voor de eer. Ik ben allergisch voor dat soort drukte.

   Verwijderen
 6. Oooh... weer vergeten. Ik kwam er een keer terecht op de terugweg uit Deventer, aan het eind van de dag. Men was al in de slotfase. Ik nam me toen voor om nog eens echt te gaan, maar ja, vergeten dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bronkhorst is echt een aanrader, Bettie, de sfeer daar is zo gemoedelijk en het was er helemaal niet druk.

   Verwijderen
 7. Bronkhorst is sowieso al een heerlijk plekje om naar toe te gaan. Ik kwam er vorig jaar tijdens een van de fietstochten die ik met mijn broer doe. Ik vond het genieten zo midden in de zomer. Maar in deze tijd en dan geheel in teken van Dickens en/of kerst zal het ook prachtig zijn.
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Bronkhorst is heel mooi, Mirjam. Ook ik kende het al van verschillende fietstochtjes.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy