Hoeden

Leuk, als je in die oude fotoboeken zit te snuffelen om een oude foto op facebook te kunnen zetten, je komt nog eens wat tegen. Veel foto's geven echt een tijdsbeeld weer, zoals deze van 1984. Brede schouders, grote oorbellen en kettingen en dan die hoed. Toen ik door één van mijn jongere broers gevraagd werd om getuige te zijn bij zijn huwelijk zag ik mijn kans schoon om iets op mijn hoofd te zetten. Ik had in een ander tijdperk geboren moeten worden want ik ben gek op hoeden en had ze graag veel meer willen dragen. Nog steeds bewaar ik er een paar boven in een kast in de hoop er nog eens een keer gebruik van te kunnen maken.

Reacties

 1. Okee, een hoedje heb ik nooit gehad of gedragen, maar de kettingen, de oorbellen, de truien, bloezen en jasjes met die enorme schoudervullingen. Jeetje, ik weet het nog goed hoor. Lijkt helemaal niet zo lang geleden eigenlijk. Ik zag laatst nog een tv-serie uit die tijd en moest toch wel weer lachen om die mode van toen...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wat grappig dat we het toen prachtig vonden, Mirjam, die brede schoudervullingen, en nu een beetje lachwekkend

   Verwijderen
 2. He, hè eindelijk weer een verschilletje tussen ons. Ik vind hoeden heel leuk maar dan bij anderen. Bij jou bijvoorbeeld, staat je echt leuk. Ik verdwijn onder een hoed, het ziet er niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb maar een klein koppie Emie, maar welke hoed ik ook op zet, hij staat me. Ik kon vroeger dan ook geen hoedenafdeling in grote warenhuizen voorbij lopen zonder er even een paar op te zetten.

   Verwijderen
 3. Mijn stijl is old English... Een waxcoat jas en uiteraard de daarbij behorende petten en hoedjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal eens met jou op stap moeten, Sjoerd, kan ik daarbij iets passends op mijn hoofd zetten. Die man van mij vertikt het om zelfs maar een pet te dragen.

   Verwijderen
 4. Wat leuk, die foto. Ik hou ook erg van hoeden. Maar draag ze niet. Stom eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer kunnen we hier nu nog hoeden dragen, Bettie. In Frankrijk wordt het meer gedaan en 's zomers zet ik daar ook weleens iets op het hoofd.

   Verwijderen
 5. Mooie foto. Ik heb niks met hoeden, ook niet met petten en mutsen trouwens. Mijn man draagt tegenwoordig 's winters een hoed, vind ik mooi, staat hem goed. Mijn middelste heeft ook zo'n hoedenhoofd: alles wat hij opzet staat hem goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je man een hoed draagt, ik vind het meestal heel mooi staan bij mannen. De mijn e wil er niet aan en ik geloof dat het hem ook niet staat.

   Verwijderen
 6. We moeten toch samen eens naar een hoedenmuseum gaan, Marthy.
  Ook ik houd erg van hoeden maar opzetten....daar is wat moed voor nodig.
  By the way over de nagels waar we het over hadden: het past uitstekend bij het totaalplaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is vast een van de laatste keren dat ik mijn nagels heb gelakt, Ineke. Daar heb ik nou niks mee.

   Verwijderen
 7. Wow, dat staat je goed! Ik zie je zo mee spelen in een film...
  Fijn kerstdiner gewenst, geweldig dat jullie met elkaar in de nieuwe kamer aan tafel kunnen! Hele goede dagen gewenst...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Elizabeth, ik verheug me erop. Het belangrijkste van deze dagen is het samenzijn met familie en/of vrienden. Wat je eet is maar bijzaak.

   Verwijderen
 8. Knap knap. Ik ben zelf al jaren een hoedenliefhebber. Heb er een hele stapel op de kast liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kon ik ze maar vaker dragen, die mooie hoeden die ik heb liggen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy