Sokkenprobleem

Onder het koffiedrinken wat we met een kleine groep altijd doen na het lopen in Oudewater beklaagde ik me over het feit dat ik nergens meer goede werksokken kan kopen. Ik heb een man die werkschoenen draagt als hij aan het klussen is en dat doet hij nu dagelijks bij zoon Bas en in die schoenen wil hij goede sokken dragen, niet van die floddertjes. Nou, zelf breien, kreeg ik natuurlijk als gevatte opmerking van één van de dames. Dat kan ik niet en ik weet dat ik het kan leren maar ik wil het niet leren, was mijn antwoord. Dat klinkt eigenwijs, ik weet het, maar ik heb helemaal niets met breien. Thuisgekomen las ik de blog van Inge en die heeft dat wel, doet het zelfs graag. Ik moet er niet aan denken, brrrr. Maar goed, er was redding voor mijn probleem want weer iemand anders merkte op dat de Welkoop winkel vast wel werksokken verkocht. Kijk, daar heb je wat aan. Op de terugweg naar Stolwijk kom ik langs zo'n winkel en daar trof ik een groot schap aan met geweldige goede sokken. Twee verschillende soorten meegenomen, kan die man van mij uit gaan zoeken welke hij het fijnste vindt. Hij was er blij mee, ik werd beloond met een kusje.

Reacties

 1. Ooit breidde ik sokken voor de Man en echt waar, binnen een maand waren ze kapot. En ik gebruikte er echt goeie sokkenwol voor. Dus jouw actie is denk ik de beste actie die kunt doen: goeie sokken kopen. Zeker als je breien niets vindt! Ik vind breien leuk en sokken breien één van de leukste breiwerkjes. Maar je begrijpt dat ik ze nooit meer brei voor de man:-)
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik een goede keus heb gedaan, het zijn mooie, degelijke sokken, Hannah

   Verwijderen
 2. Haha, grappig dat we het allebei over breien hebben. En groot gelijk dat je werksokken hebt gekocht. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw blog was het eerste wat ik las toen ik thuiskwam, Inge. Wel heel toevallig, allebei over hetzelfde onderwerp maar toch weer anders.

   Verwijderen
 3. Ben draagt ook nooit van die floddertjes, heeft hij nooit gedaan. Dus voor hem hoef ik ook geen sokken van de Hema of zo mee te nemen. Het liefst heeft hij de zelfgebreide (kan ik dus ook niet) of die van de Dumpzaak, legersokken dus. Misschien ook wat voor jouw man? Volgens Ben dragen ze heerlijk.
  Ik ga trouwens wel leren om sokken te breien, maar dan gewoon maar één keer, voor mezelf, want mijn maatje 38 zal sneller bereikt zijn dan Ben zijn maat (laat dat -je maar weg) 47!!
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook nog een goede tip, Mirjam, sokken van de dump. Ga ik ook eens kopen.

   Verwijderen
 4. Een welkoopwinkel. Laat ik daar nou echt nog nooit van gehoord hebben... Dadelijk eens even op gaan Googlelen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sjoerd, in sommige delen van Nederland heten ze Boerenbond winkels. In Frankrijk heet die versie bij ons in de buurt de Gamvert. Heerlijke winkels.

   Verwijderen
 5. Oh, die zien er degelijk uit. Mijn man draagt het liefst die bovenste soort. Maar afwachten hoe ze zich houden na 'n paar keer dragen en wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom heb ik nog maar twee paart gekocht, Lida. Eerst eens kijken hoe ze zich houden in de was. Hier spreken de wat oudere huisvrouwen;-)

   Verwijderen
 6. Van Stapp heb ik altijd mijn kniekousen voor paardrijden gekocht. Ik kon die ook altijd op de markt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had nog nooit van Stapp gehoord, maar nu zit het in mijn systeem, Vera.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds kort ben ik aan het sokken breien. De laatste keer dat ik dat deed was op de lagere school ;-) Mijn man draagt graag wandelsokken in zijn schoenen. Maar deze zien er ook goed uit!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb bij de nonnen op de lagere school gezeten maar ik geloof niet dat ik sokken heb leren breien, Mirjam. Ik kan me wel een of ander broddellapje herinneren.

   Verwijderen
 9. Goeie keuze denk ik... en ze zitten in werkschoenen vast beter dan zelfgebreide... En deze zijn echt ook nog wel mooi! Een verdiend kusje zou ik zo zeggen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had echt mijn best gedaan voor hem en hij was er echt blij mee, dus ja, dat kusje was verdiend.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy