Doorgaan naar hoofdcontent

Film en boek

In het begin van de 20e eeuw strijden vrouwen voor kiesrecht. De Suffragettes ervaren echter dat vreedzaam protest niets oplost. De vrouwen grijpen zwaardere middelen aan en zetten alles wat ze hebben op het spel. Daar gaat de film 'Sufragette' over die wij gisteravond in het Filmhuis te Gouda zagen, waar de vrouwen dik in de meerderheid waren. Misschien voelen wij het onrecht wat vrouwen in de loop der eeuwen is aangedaan meer aan dan mannen. Onrecht wat nog in veel landen heerst. Ik vond het een prachtige film.

En een prachtig boek wat ik gisteren uitlas vond ik 'Water voor de olifanten' van Sara Gruen. Het boek gaat over de Amerikaanse treincircussen in het begin van de vorige eeuw. Het is zo'n ongewone wereld waarin je terecht komt, soms om te lachen en soms diep tragisch, dat maakt het heel lezenswaardig. Zowel de film als het boek behandelen een stukje geschiedenis en dat boeit mij altijd enorm.

Reacties

Emie zei…
De film vond ik ook fantastisch en als jij het boek de moeite waard vindt, geldt dat vast ook voor mij. Bedankt voor de tip.
Sjoerd zei…
Ik ken beide niet, dus een oordeel kan ik er niet over vellen. Ik ben wel een man die staat achter de gelijkheid van de man en de vrouw in alle opzichten.
KnutzEls zei…
Gelukkig had ik de film al gezien. Dat boek lijkt me wel wt. Voor de komende tijd weer lekker thuis lezen tussen alle andere dingen door.😍
Marthy zei…
Het boek is zo anders dan anders dat het alleen daarom al het lezen waard is.
Marthy zei…
Dat vind ik goed om te horen, Sjoerd.
Bertiebo zei…
Ik heb de film al gezien en vond hem ook erg goed. Het boek ken ik niet, maar het is inmiddels genoteerd
Marthy zei…
Ik hoop dat je lijf het toelaat dat je weer snel thuis bent Els. Dan kan je daar lekker genieten van een fijn boek.
Marthy zei…
De film ging ik zien door jouw recensie, Bettie, en daar heb ik zeker geen spijt van gehad.
Mirjam zei…
Wij gaan a.s. zondag naar deze film in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Ik zit met hier al weken op te verheugen.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Ik hoop dat je er ook van geniet, Mirjam.
Ik vind dat het recht van vrouwen nog steeds met voeten getreden wordt. Zelfs in Nederland! Diverse geloven proberen dat krampachtig in stand te houden. Daarmee doe ik niet per se op de moslims, in de bijbel is er ook genoeg aan vrouw-onvriendelijks te vinden. Maar wij strijden moedig voort ;-) En als je kijkt naar waar we vandaan komen...mogen we trots zijn op onze voorgangsters!
LIeve groet
Marthy zei…
Vertel mij wat, Mirjam. Ik woon in een zwaar christeljke omgeving en alhoewel ik daar verder weinig moeite mee heb en respect heb voor ieder geloof ben ik het niet eens met de in mijn ogen vrouwonvriendelijke houding van een deel van deze bevolking.
Mirjam zei…
We zijn naar de film geweest en ik vond hem geweldig. Die wil ik nog wel eens terugzien!
Fijn weekend,
Liefs,
Mirjam