Doorgaan naar hoofdcontent

Mallumse molen

Het was een hele rit vrijdagmorgen om aan de laatste twee wandeldagen van het Trekvogelpad te beginnen. We liepen van Eibergen richting Haaksbergen het Twentse land binnen. De foto's zijn van de Mallumse molen, een watermolen aan de Berkel in de buurtschap Mallem, net voorbij Eibergen. In het naastgelegen Muldershuis hebben we heerlijk koffie zitten drinken, natuurlijk met appelgebak.


Het was koud en de verwachte zon bleef uit. Pas ver in de middag klaarde het op en kregen we wat meer licht. Toch hebben we lekker gelopen, het was een mooi, afwisselende wandeling. Heel Nederland is verrassend mooi als je het te voet bekijkt maar Twente en Zuid-Limburg zijn wel mijn favoriete streken.

Reacties

Wat is ons land toch mooi... daar hoef je helemaal niet voor naar verre oorden :)
Marthy zei…
Beseften maar meer mensen hoe mooi hun eigen land is, Stephanie.
Jeanne zei…
Ja, ik ben het met jullie eens over het mooie Nederland, maar met een voorkeur voor Zuid-Limburg. Dat heb je als je daar bent opgegroeid.
Mooie nieuwe kopfoto heb je geplaatst! Echt precies zoals ik de omgeving ken.
De foto's van de molen zijn schitterend. Ze doen heel historisch aan.
Lieve groet
Inge zei…
Prachtige kopfoto!
Marthy zei…
We hebben zoveel in Zuid-Limburg gewandeld, Jeanne, en mijn man gefietst. We kennen het daar goed en zijn dol op die streek.
Marthy zei…
Ik ben altijd blij als ik zie dat zoiets in stand gehouden wordt, Mirjam. Dit is ons erfgoed.
Marthy zei…
Dank je, Inge. Mooi hè, onze polder.
Jolanda zei…
Mooie wandeling en heerlijk er zo even tussen uit in eigen land!
Marthy zei…
Twee dagen zo wandelen in een andere omgeving is heel ontspannend, Jolanda. En er is zoveel te zien.
Vera zei…
Daar ben ik ook al een keer geweest. Upali had een nacholing in "de Lutte" en ik ben toen een stuk langs de Dinkel gaan wandelen en een bezoek aan het Mulders huis gebracht. Uiteraard voor de koffie. Was toen schitterend weer en veel gezelschappen op solex-jes
Marthy zei…
Het is een ontzettende mooie plek, Vera. Ik zou daar midden in de zomer best een feest willen geven in dat Mulders huis.
Wieneke zei…
Mallumse molen..... mallemolen. Nu weet ik waar dat woord vandaan komt :-)
Mirjam zei…
Een prachtige omgeving om zo heerlijk te mogen wandelen. En die molen... wat een juweel. Ik kan me voorstellen dat dit genieten was voor jullie.
Ik wens je een heerlijke avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Ja, die molen en alles wat er om heen stond was prachtig. Mijn schoonzus en ik hebben er dan ook heel veel foto's gemaakt.