Doorgaan naar hoofdcontent

Nog meer tuinwerk

Zo zag de lucht er vanmorgen uit terwijl ik de twee druivelaars stond te snoeien. Zonnig maar fris, het had vannacht wat gevroren. Terwijl ik na de lunch een klein tukje deed, ik had vannacht slecht geslapen, maaide Mart het gras. Het geheel knapte er aardig van op alhoewel het nog een knollentuin is. Ook de mollen hebben aardig huis gehouden. Maar als de temperatuur straks wat hoger is gaat er hier en daar wat grond bij en wat graszaad over heen en dan maar hopen dat het er wat beter uit komt te zien.

In de boomgaard waar we vanmiddag aan het snoeien waren was de bodem tot mijn verrassing bedekt met deze kleine blauwe bloemetjes. Het is veldereprijs en het hoort vanaf april te bloeien terwijl we nu nog in februari zitten Het moet niet gekker worden! Maar wel beeldschoon, zo'n veld met die schattige blauwe bloemetjes. Logisch dat met die vroege bloeiers ook de fruitbomen op springen staan. En nu maar hopen en bidden dat we geen te strenge vorst meer krijgen. Ik neem het zoals het valt maar daar zullen de fruitkwekers in de valleien van de Rhône en Eyrieux vast anders over denken.


Reacties

Elizabeth zei…
Jullie zijn meteen weer druk! Het is nu echt tijd om te snoeien, voordat alles weer uit gaat lopen. Nou, ik geniet met volle teugen van deze foto's en ik krijg alweer zin in een Frankrijk vakantie....

Groetjes, Elizabeth
KnutzEls zei…
Die ereprijs is beeldschoon. Geniet er van tussen het snoeien door.
Marthy zei…
We hebben het meeste snoeiwerk al weer achter de rug, Elizabeth. Als we nog een dag droog weer krijgen neem ik ook nog de klein fruit struiken onder handen.
Marthy zei…
Een leuke verrassing, Els, want ik had die bloemetjes daar nog nooit gezien.
Sjoerd zei…
Ik moet hier ook nodig eens in de tuin beginnen, het komt er gewoon niet van. Maar binnenkort heb ik een korte vakantie...
Inge zei…
Hier ligt alles nog onder een dikke laag sneeuw :-)
Vlimbouter zei…
Wat zitten jullie daar prachtig! Mooie foto's. Ik krijg heimwee naar Frankrijk!
Wieneke zei…
Wat een liefjes, die bloemetjes. Alles is veel te vroeg. Ik heb volop bloeiende narcissen in de tuin en overal staan krokusjes. In Friesland bloeit in het voorjaar de boel later dan in het westen des lands, maar dat gaat nu niet op. Jammer alleen, dat het overal zo vreselijk nat is.
Marthy zei…
Het is nog vroeg genoeg om in de tuin aan het werk te gaan hoor Sjoerd. Komt nog tijd genoeg.
Marthy zei…
Inge, het sneeuwt nu hier ook en er blijft wat liggen. Zal wel heel anders zijn dan bij jullie, maar ik vind het leuk.
Marthy zei…
Kan ik helemaal begrijpen, van die heimwee.
Marthy zei…
Ook in de Krimpenerwaard is alles verschrikkelijk nat, Wieneke. Ik kan hier aan alles zien dat het geen extreem natte winter is geweest, was verleden jaar wel anders.
Jolanda zei…
Heerlijk om zo lekker buiten bezig te zijn. Het is hier weer een grijze dag:(
Marthy zei…
Niets zo lekker om na een natte winter hier zo lekker buiten bezig te zijn. Daar krijgt een mens weer energie van, Jolanda.
Mirjam zei…
Wat lekker dat jullie zo heerlijk aan het werk kunnen zijn in de buitenlucht. Dat kleine blauwe bloemetje ziet er wel heel erg lief uit. Overal zie je bloemen die normaal pas later bloeien. Ook de bloesem zie je hier en daar al flink doorzetten.
Fijn weekend,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Hier nog geen bloesem, Mirjam, zitten we te hoog voor, 600meter. Maar lager in de vallei is er al genoeg van te zien.
Marthy zei…
Hier nog geen bloesem, Mirjam, zitten we te hoog voor, 600meter. Maar lager in de vallei is er al genoeg van te zien.