Doorgaan naar hoofdcontent

Sombertjes

Ze zijn een beetje sombertjes, de foto's van gisteren. De dag ervoor hadden we nog af en toe een stukje blauw in de lucht, maar niets van dat alles deze dag. Af en toe wat dunne regen, maar zo weinig dat je er de regenbroek niet voor aantrok. Wel wakkerde de wind aan maar die hadden we gelukkig of zijwaarts of in de rug. Maar evengoed viel er nog wel wat te fotograferen, bijvoorbeeld bomen in allerlei vormen.




We eindigden al vroeg net voor Eibergen. Veel rechte stukken en dan is het tempo aanzienlijk hoger. Eind februari lopen we de laatste kilometers van het Trekvogelpad wat loopt tot Usselo bij Enschede. We zijn nog op zoek geweest naar een zondagweg of anders een vrijdagweg, maar helaas, het beperkte zich tot een Zaterdagweg.


Reacties

Sjoerd zei…
Wat me opvalt is dat het gras erg groen is overal... Dat heeft al het voorjaar in de bol.
Bertiebo zei…
Hahaha: zondag... weg
Lida zei…
Zaterdagweg...haha...wij waren het Weekendweg.
En Eppinkweg. Ik weet dat veel achternamen in de Achterhoek eindigen op ink.
Roerdink, Lammerdink, Meerdink, Hesselink, Bennink, Rensink, Stemerdink...enz.
Marthy zei…
Dat merkte wij ook op, Sjoerd. Maar ja, bijna geen vorst en geen sneeuw en hoge temperaturen. Dat gras heeft niets te lijden gehad, groeit al weer wat denk ik.
Marthy zei…
Ik heb tijdens al dat wandelen al heel veel vreemde straatnamen gezien. Dit was wel een toppertje.
Marthy zei…
Zoals in Friesland veel namen eindigen op ma, Kamsma bijvoorbeeld.
Elizabeth zei…
Somber misschien, maar toch hebben de foto's wat! Vooral de eerste foto vind ik prachtig; ik houd van perspectief...

Groetjes, Elizabeth
Onliemie zei…
Ah zie die buurt ken ik... in Eibergen kampeerden we ooit. En deze zomer zaten we met de fietsvriendinne in Daarle. Ook in de buurt. Hele mooie streek daar! Mooie foto's ook weer!
Marthy zei…
Ik ook, Elizabeth. Dus als ik op zo'n laan loop dan kan ik het niet laten om een foto te nemen.
Marthy zei…
Van dit soort streken houden wij, Kris. Niet teveel bomen, mooie vergezichten, ruimte. Ik wil het land zien.
Emie zei…
Dat is een fraaie wandeling geweest, Marthy. Leuk dat je er ons op deze manier verslag van deed. En wat is NL ook mooi, hè?
Marthy zei…
Een van de redenen waarom ik niet permanent in Frankrijk wil wonen, Emie. Ik wil de schoonheid van mijn vaderland ook blijven zien.
Jullie hebben weer twee heerlijke wandeldagen achter de rug. Daar kun je weer een tijdje op teren, ongeacht de namen van de wegen.
Lieve groet
Marthy zei…
Ik geniet er altijd intens van, Mirjam. Toen ik jaren geleden nog geen goede medicatie voor mijn reuma had waren er tijden dat ik niet kon wandelen. Nu geniet ik van iedere stap en ik ben na zo'n weekend weer helemaal gelukkig dat het nog steeds gaat.