Doorgaan naar hoofdcontent

The Revenant

In 1990 maakten wij met onze kinderen een rondreis in Amerika door de staten California, Arizona, Nevada en Utah. Wat me het meest bijgebleven is en waar ik vaak aan terug denk is de overweldigende grootheid van dat land. En daarmee bedoel ik de  landschappen die zo immens groot zijn. Hoge bergen, oneindige woestijnen, grote meren en rivieren, het is niet voor te stellen als je het niet met eigen ogen gezien hebt. Wij hebben al aardig wat werelddelen bezocht maar nergens zag ik dat onvoorstelbare grote terug. (Foto is genomen aan de rand van de Grand Canyon)

Gisteravond zagen wij 'The Revenant' in de Goudse bioscoop en waar ik het meest van genoten heb in deze film behalve de muziek waren de schitterende landschappen, rauw, oneindig, groots en gevaarlijk. Hoe gevaarlijk moet je zelf maar gaan zien, het is een prachtfilm met een indrukwekkende rol van Leonardo die Caprio. Als je niet tegen bloed kunt kan je beter thuisblijven, ik kneep af en toe mijn ogen maar dicht.

Reacties

Elizabeth zei…
Bedankt voor de filmtip! Het is echt nog een wens van me om ooit Amerika te zien...
Prachtig dat ruige en wijdse, geeft me een vrijheidsgevoel!
Jeetje, wat een stoere auto en is dat je man achter het stuur?

Groetjes, Elizabeth
Sjoerd zei…
Als je dat laatste beeld bekijkt doet me dat ook denken aan een stukje respect aan de natuur.
Bertiebo zei…
Ja wat een film hè. Leuk dat de muziek jou ook opviel.
Wieneke zei…
Je bent de zoveelste al, die positief over The Revenant oordeelt na mijn wervend logje :-) De rauwe winterse beelden. Ik meen dat een groot deel is opgenomen in Argentinië.
Marthy zei…
Ook ik heb dat gevoel in ruige, weidse natuur, Elizabeth. Daarom hou ik ook zo van de streek waar wij in Frankrijk wonen. Al kan je het er natuurlijk niet mee vergelijken. Die stoere auto werd ons beschikbaar gesteld door een Amerikaanse vriend met een autobedrijf en die man van mij die nooit een zonnebril draagt zit hier, gesouffleerd door zijn kinderen, lekker stoer te zijn.
Marthy zei…
Deze film was een en al natuur, Sjoerd, prachtige, ruige beelden.
Marthy zei…
Ik vond de film soms echt heftig en de muziek, die prachtig was, versterkte dit gevoel.
Marthy zei…
Ik ben echt blij met dit soort logjes, Bettie had ook al over deze film geschreven. Als jullie niet zo lovend over de film geschreven hadden waren we nooit gegaan.
Vlimbouter zei…
Ik denk dat ik nu toch echt eens naar die film moet gaan kijken. Iedereen is er zo lovend over! Ik denk dat je me hebt overtuigd.
Marthy zei…
De film is heftig, rauw, maar het bekijken meer dan waard.
Die onderste foto vind ik een indrukwekkend plaatje. Maar jouw foto's van de wolkenluchten doen er niet voor onder. Dat vind ik zo mooi aan de polder: altijd dat weidse uitzicht!
LIeve groet
Marthy zei…
Ik zou niet in een bos kunnen wonen, Mirjam. Ik wil een weidse blik.