Doorgaan naar hoofdcontent

Vrienden op de fiets

Dit was ons ontbijt vanmorgen tijdens ons wandelweekend waarin we de laatste kilometers van het Trekvogelpad liepen. We overnachten tijdens zo'n weekend altijd bij 'Vrienden op de Fiets' en hebben daardoor vaak de leukste slaapplekken. Dit keer hadden we een volledig huisje tot onze beschikking waarin oma ooit had gewoond, het was aangebouwd achter een woonhuis. Het geheel stond op een prachtige plek buiten een dorp met alleen maar groen om ons heen. In de loop der jaren hebben we op deze manier in allerlei, vaak grote huizen overnacht. De kinderen zijn het huis uit, de mensen hebben de ruimte ter beschikking en vinden het leuk om wandelaars en fietsers te gast te hebben. Meestal zijn het ook sportievelingen dus de klik is er gauw. Het bevalt ons prima op deze manier en we hopen er nog lang mee door te kunnen gaan.

Reacties

Wieneke zei…
Overnachten in B&B's is hartstikke leuk. Wij hebben het ook wel gedaan en het beviel prima. Wel kijk ik dan eerst goed op de betreffende website, want ik wil per se een eigen badkamer. Ik heb inmiddels een lijstje met prima adresjes in het land. Het is veel persoonlijker dan in een hotel, alhoewel we daar ook nooit problemen mee hebben. We moesten de B&B gastvrouwen altijd een beetje temperen met het ontbijt, want ze hebben de neiging om veel te veel neer te zetten.
Marthy zei…
Dit was een ontbijt voor een weeshuis, Wieneke. Een schaal met gewassen druiven, tomaten, bij ieder bord een bakje yoghurt met vruchtenmoes, warm eitje, het kon niet op.
Sjoerd zei…
Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit... Daar kun je wel de nodige kilometers op lopen.
Marthy zei…
Wat we dan ook gedaan hebben, Sjoerd.
Lida zei…
Dat is een best ontbijt. Ik wed dat het niet allemaal op is gegaan.
Fijne wandeldag nog, vandaag.
Marthy zei…
Het ging bij lange na niet op, Lida, maar het was heerlijk.
Leuk he, die Vrienden van de Fiets! Mijn tante ontvangt ook regelmatig gasten via deze club. Lijkt me dat jullie weer ontzettend genoten hebben van dit weekend!
Marthy zei…
Een geweldige uitvinding Stephanie, die 'Vrienden op de Fiets". Ik denk dat ik er al ruim twintig jaar gebruik van maak.
Ik heb verschillende keren gebruik gemaakt van een overnachting bij Vrienden Op De Fiets en het is me alle keren uitstekend bevallen! Jullie ontbijt ziet er overvloedig uit. Daar kan een wandelaar eventjes op teren.
Lieve groet
Marthy zei…
Wij hebben in al die jaren nog nooit een vervelende ervaring gehad met Vrienden op de Fiets, Mirjam. En meestal zijn de ontbijtjes berekend op mensen die de hele dag buiten bezig zijn.
Hey dat is leuk. Hebben we hier niet denk ik.
Marthy zei…
Nou en of jullie dat hebben. Er zijn in België wel niet zoveel gastadressen als in Nederland, maar bij elkaar toch wel veel.
Mirjam zei…
Wat heerlijk om op zo'n manier je overnachting te kunnen regelen. Toch een heel stuk persoonlijker dan een hotel. Het ontbijt ziet er verrukkelijk uit hoor. Ik zou er voor tekenen.
Ik wens je een heerlijke avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Ik kan het iedereen aanraden om op deze manier te overnachten, Mirjam. We hebben al op de leukste plekken geslapen en bij echt aardige, gastvrije mensen.