Doorgaan naar hoofdcontent

Groene tomaten

Niks dan goeds hoor, over mijn tomaten. Ze zijn prima aan de groei en zien er prachtig uit. Maar ondertussen zou ik ze weleens willen eten en dat kan nog steeds niet. Door het koude voorjaar, het begon hier 20 juni pas echt warm te worden, hebben de tomaten een achterstand opgelopen en zijn ze nog steeds niet rijp. Dit is de eerste die echt rood begint te worden en tot nu toe ook de grootste, formaat tennisbal.


Ook de grote tomaat op de foto hieronder begint wat kleur te krijgen en dat is het dan. De rest is allemaal nog groen zonder een sprankje rood. Ondertussen beginnen de tomaten wel hun verschillende vorm te krijgen en dat is heel leuk om te zien. Had ik tot nu toe altijd tien planten van twee verschillende rassen, nu staat er bij iedere stok een andere plant, mooi gezicht.



Reacties

Onliemie zei…
Heel even internet op mijn laptop en nu snel even reageren. Op mijn "veegveegding" gaat er bij het reageren steeds iets fout... maar wat? Tja...
Heb hier mooi meegelezen de voorbije dagen maar kon dus niet reageren...
Niet op de tragedie van Nice, of het mooie plastieken zeil dat je van de Belgische madam kocht, of op de jeu de boulle baan die klaar is, niet op de mooie bloembakken, of het extra terras (waarvan ik de stenen eigenlijk nog heel decoratief vind?) maar op je tomaten kan ik wel reageren... :-)
Raar dat die nog zo groen zijn... Praat je er wel genoeg tegen, tegen je tomaten? Doen! Je zal het zien! ;-)
Tot binnenkort weer!
Marthy zei…
Haha, Kris, blaren op mijn tong;-) Ga jij maar lekker verder met vakantie vieren en als je in de buurt bent mag je een babbeltje komen maken met mijn tomaten.
Sjoerd zei…
Super al deze verschillende tomaten. Met het huidige weer wordt de achterstand wellicht wat ingelopen...
Vlimbouter zei…
Dat belooft een hele mooie oogst. Enkel nog een beetje zon en warmte.
Marthy zei…
Ik hoop het, Sjoerd, alhoewel het hier een groot deel van de dag geregend heeft.
Marthy zei…
Ik denk dat het nu wel snel gaat. Ik kan niet wachten, ze zien er zo lekker uit.
Emie zei…
Dat belooft veel goeds maar ik kan me het ongeduld goed voorstellen. Nog even Marthy en je komt om in de tomaten.
miekequilt zei…
Wat leuk on straks al die verschillende soorten te proeven. Nog even geduld, maar dan wordt het echt genieten. Krijgen we straks te lezen welke soort het lekkers is?
Ageeth Mooij zei…
Wij spelen vals met alle tomatenplanten in onze Hollandse kas, maar er is al heel wat afgekomen. We hebben zelfs al genoten van spagettisaus en tomatensoep. Maar de planten zijn ziek, waarschijnlijk Phytophthora. Ik ben nieuwsgierig naar onze groene zebratomaat. Sommige soorten rijpen ook ongelijkmatig. Dan is de onderkant er rijp en boven nog niet. Beetje kommer en kwel. De komkommerplanten hebben al een prima oogst gegeven en lijken daar nu mee te stoppen.
Jouw planten zien er goed uit en de te verwachten oogst veelbelovend. Ik snap je helemaal, ik blijf maar kijken naar de aubergineplant met de prachtige bloemen die maar geen vrucht gaat dragen.
Jan uit Perth zei…
Geduld..., dat blijft een schone zaak, Marthy! Maar je wordt beloond, dat zie je duidelijk aankomen.
Marthy zei…
Afgelopen week nog tomaten moeten kopen, Emie, en als er dan zoveel in je tuin hangen....! Maar je hebt gelijk, straks kom ik er in om.
Marthy zei…
Omdat ik dit jaar tien verschillende soorten heb gezet, Mieke, ben ik ook heel nieuwsgierig welke echt lekker zijn.
Vera zei…
Zo zie je maar weer, de natuur laat zich gelukkig niet dwingen. Nog even smachten Marthy
Inge zei…
Ze zien er goed uit je tomaten, ze worden vast nog mooi rood
Marthy zei…
Dat is vervelend Ageeth, Phytophthora, dan kan je alles ruimen. Komkommer en courgette hebben al veel vruchten gegeven maar die aubergine is zeker een zusje of broertje van de jouwe, bloemen maar geen vrucht, heel gek.
Marthy zei…
Ik ben niet zo goed in schone zaken Jan, weinig geduld. Is dat niet vrouwen eigen.....?
Marthy zei…
Ik smacht me een rotje, Vera.
Marthy zei…
Vast en zeker, Inge, maar wel graag snel;-)
Anoniem zei…
Waar kun je groene tomaten kopen om te bereiden?
Marthy zei…
Ik denk niet dat groene tomaten te koop zijn. Je kan er ook niet zoveel mee, behalve chutney en jam maken. Ze moeten verhit worden, want groene tomaten zijn rauw wat giftig.