Doorgaan naar hoofdcontent

Repas in Les Peyses

Het repas van onze buurtvereniging werd dit jaar in Les Peyses gehouden, een klein dorpje schuin boven ons. Daar staat het huis van Andre en Carine, onze Belgische vrienden en zij waren dit jaar jaar gastvrouw en gastheer. Een prachtige plek, heerlijk weer en lieve mensen om ons heen, wat wil je nog meer.

Deze punch, klaargemaakt door Anny en Rudolp die op de foto hieronder staan, smaakte heerlijk. Vruchtensap met een beetje rum, stukjes sinaasappel en vijf verschillende kruiden, waaronder kaneel. Heel bijzonder.


Dit is Maurice, hij heeft ook een huis in Les Peyses waar hij de hele zomer is met zijn vrouw Alice. Hij is een Nury, een bekende naam in onze streek en hij komt oorspronkelijk van ons dorp Le Serret waar hij is geboren in het voormalige huis van Marie-Christine. Hij kijkt streng maar dat stelt niets voor. Ik mag hem graag en wij samen kunnen het altijd goed vinden.



Carine had verschillende soorten ijs gemaakt en dat gaat er bij mij wel in, ik ben gek op ijs. Op de onderste foto zien jullie onze nieuwe buurman Bernard bezig met een van de gekke spelletjes die Andre had verzonnen. Al met al was het weer een heel gezellige dag en de datum voor het repas van volgend jaar is al vastgelegd.



Reacties

Ziet er zeker uit als een gezellige dag, met heerlijk eten en mooi weer. Wat leuk dat jullie dat organiseren.
Marthy zei…
Dit doen we al ruim twintig jaar, Jeanette en we zijn van plan om het nog wel even te blijven doen.
Michiel Mogensen zei…
Het was een supergezellige middag, met schitterend weer uiteindelijk!
Sjoerd zei…
Daar creëer je in ieder geval een band mee met de medebewoners in het dorp. Lijkt me erg leuk.
Inge zei…
Goed voor de saamhorigheid!
Lida zei…
Bijzonder, wat een leuk buurtfeestje. Ik hoor altijd van andere mensen..." Frankrijk, heel mooi maar er zouden geen Fransen moeten wonen. Ik begrijp dat niet, Wij hebben bijna alleen maar goeie ervaringen met Fransen. De meesten zijn gewoon aardig en behulpzaam.

Het ziet er weer perfect uit zo. Fijne mensen, lekker eten en drinken en heerlijk weer. Grote bomen om in de schaduw te zitten en een fantastisch uitzicht.
Jeanne zei…
Heerlijk zo met zijn allen buiten in de zon. Lijkt me wel wat.
Ageeth Mooij zei…
Maurice heeft een echte Franse blik ;-)
Het ziet er gezellig uit (en lekker)!
Marthy zei…
Die buitjes 's morgens waren heel vervelend voor de gastvrouw, om woest te worden maar het is gelukkig helemaal goed gekomen.
Marthy zei…
Ja, Sjoerd, dit soort feestjes zijn goed voor de saamhorigheid.
Marthy zei…
Wij begrijpen het ook niet, Lida. Onze ervaringen met Fransen zijn alleen maar goed te noemen. Aardig en behulpzaam, zo denken wij er ook over.
Marthy zei…
Ik ga toch eens met meer aandacht naar Maurice kijken, Ageeth, om die Franse blik te definiëren;-)
Ageeth Mooij zei…
Mijn Franse zwager en mannelijke familieleden van hem hebben deels ook die blik.
In de weer zei…
Dit is Frankrijk zoals Frankrijk moet zijn.
Vera zei…
Inderdaad ziet er zeker weer heerlijk en gezellig uit. Zou jij voor mij het recept kunnen krijgen van de rum sinaasappel en kruiden. Is weer eens iets anders
Marthy zei…
Kon het leven maar altijd zo zijn, voor iedereen.
Marthy zei…
Ik ga mijn best voor je doen, Vera.
Héérlijk! Kunnen we hier in Nederland natuurlijk ook best organiseren, zo'n repas ;o) Bij het zien van al deze gezellige beelden begint het gelijk te kriebelen, haha!
Marthy zei…
Met een beetje weer gewoon doen, Stefanie. Met de buren, familie of vrienden. Iedereen neemt wat te eten mee met een flesje drank en je hebt feest.
Onliemie zei…
Recht uit de "boekskes"! Zoveel gezelligheid!
Het toetje ziet er lekker uit (-:
Gezellig om dit elk jaar met elkaar te doen. Hier wordt ook elk jaar een burendag georganiseerd. De gemeente zet hekken neer om de straat af te sluiten voor auto's en dan worden de bbq's aangestoken.
Lieve groet
Marthy zei…
Ik ben er trots op dat we dit op een simpele manier al meer dan twintig jaar doen, Kris. Zo leuk, zo gezellig.
Marthy zei…
Leuk om dat met je buren te doen. Het houdt de sfeer is een straat goed.