Doorgaan naar hoofdcontent

Stijgen naar Chalencon

Heerlijk wandelweer en omdat het zuidelijker te warm wordt voor ons zoeken we het nu wat noordelijker. We reden naar het Eyrieux dal waar we bij een oud stationnetje van het voormalige spoorwegtracé onze auto parkeerden. De wandeling voerden ons in ruim een uur stijgend naar het mooie plaatsje Chalencon. Onderweg prachtige uitzichten op de rivier en de bergen van de Ardèche. Onderweg veel terrassen waarop  tot 1960 nog volop groente gekweekt werd. Die groente ging dan per trein die toen nog reed naar Lyon en St. Etienne.


Chalencon, weer zo'n prachtig middeleeuws dorp waar bijna alles is gerestaureerd. Toen we op een pleintje over een muur keken zagen we dit kneuterige tuintje onder ons liggen, vol met bonte eenjarige planten en mooie rozen. Er liep een mannetje te scharrelen die het zichtbaar naar zijn zin had. Het is totaal niet mijn smaak, zo'n tuin maar tegelijkertijd vind ik het prachtig. Het ontroert me dat iemand hier zijn ziel en zaligheid in steekt en daarvan geniet.




Op dat zelfde plein onder eeuwenoude lindenbomen was een klein terrasje gemaakt met fleurige stoeltjes waar wij wat dronken en een crèpe aten met rode vruchtencoulis met slagroom. Ze werden gebakken onder die parasol op de foto hierboven. Vanaf Clalencon was het dalen tot dat we op de oude spoorweg kwamen waarna we na een paar kilometer onze auto weer bereikten.



Reacties

Emie zei…
Heerlijk sportief bezig in een prachtomgeving. Schilderachtige straatjes en mooi verhaal over die bloementuin. Vooral al die beelden hè.
Muggenbeet zei…
Heerlijke regio om te vertoeven en te wandelen. Je bent een goede ambassadrice.
Bertiebo zei…
Het ziet er prachtig en zeer Frans uit. Leuke laatste foto ook!
Marthy zei…
Ach ja, die bloementuin, die was zo schattig, Emie, ik bleef er naar kijken.
Marthy zei…
Dat doe ik met trots, Ludo, dat ambassadrice zijn.
Marthy zei…
Mart zou een foto nemen van mij. Het is niet zijn hobby en meestal is de kwaliteit niet echt geweldig. Ach, het geeft niet, hij is al in zoveel dingen erg goed en ik hoef niet zonodig op de foto.
Onliemie zei…
In die buurt hebben wij ooit gekampeerd... in Les Ollières. Zalige vakantie hadden we daar met ons toen nog jonge kinderen. Mooie foto's van een prachtige streek... dat tuintje is zo typisch... Ik zie het zo voor me dat schattig mannetje wat rondscharrelend... een mens heeft echt niet veel nodig om gelukkig te zijn.
Helpt de brace een beetje bij het stappen?
Heerlijke foto's. Ik kan er echt van genieten. Precies zoals Frankrijk in mijn herinnering is. En ik deel je mening over het tuintje. Vroegere buren van ons hadden een tuin vol met begonia's, afrikaantjes, goudsbloemen...echt heel kneuterig. En toch had het wat.
Lieve groet en nog veel fijne wandeldagen!
Marthy zei…
Een mens heeft zeker niet veel nodig om gelukkig te zijn. Ik denk dat zo'n man echt niet zou weten wat hij met een gewonnen miljoen zou moeten doen. Ik ook niet, trouwens, haha. De brace hielp goed.
Marthy zei…
Mijn vader had ook zo'n soort tuin, alles zelf opgekweekt en oh, wat was hij er gelukkig mee. Zulke wandeldagen, Kakel, hoop ik nog veel te hebben. De eerste twaalf jaar van mijn reuma waren er soms maanden dat ik niet kon wandelen door ontstekingen. Wat mistte ik het! Het klinkt misschien overdreven maar nu geniet ik van elke stap.
Annelies zei…
Wat een mooi plaatsje hè! En vlakbij ons huis, Marthy!
Als we gasten hebben, nemen we hen altijd mee naar Chalencon.
Ook heerlijk en erg gezellig eten kun je bij restaurant "chataîgnes et champions".
Marthy zei…
Ja, dat restaurant hebben we gezien, Annelies. Hadden zij ook niet die leuke tuin met dat mooie uitzicht?
Sjoerd zei…
Ik denk dat dat mannetje er veel tijd insteekt om er geen onkruidtuin aan over te houden
Ageeth Mooij zei…
Wat een prachtige vakantiedag voor jullie! De foto's geven de sfeer prachtig weer.
Wieneke zei…
Ik zie dat je de brace om hebt. Helpt het? Ik las laatst een artikel over medisch tapen. Dat moet je wel even leren, maar het schijnt heel goed te zijn.
Marthy zei…
Zo'n mannetje, ik herken dat van mijn vader toen hij nog leefde, is de hele dag bezig om zijn tuintje onkruidvrij te houden, Sjoerd. En jij vindt het nog leuk ook.
Marthy zei…
We zien zulke dagen ook echt als een vakantiedag, Ageeth. Oftewel als dagen met een gouden randje, want we genieten.
Ohhh.. zuch.. zwijmel ;o) Jij mag dan wel verlangen naar 'onze' zee, ik verlang enorm naar jullie land! P.S. Er komt een envelopje terug naar je, er zat waarschijnlijk ook verkeerde post in die ik van jou kreeg. Waarvoor nog super bedankt :)!! Je ziet het wel verschijnen, Marthy!!
Marthy zei…
De brace help aardig, Wieneke, lief dat je er naar vraagt. Dat medisch tapen doet mijn masseuse Suzan wel af en toe bij mij, zij kan het heel goed. Misschien moet ik er eens over denken om daar een cursusje in te gaan volgen. Met dat lijf van mij zou dat niet zo'n gek idee zijn, want er is altijd wat mee.
Marthy zei…
Ik ben geboren en getogen aan de kust, Stefanie en als ik dan jou foto's zie kan me zomaar een gevoel van heimwee overvallen. Ik kijk uit naar je post!
Mirjam zei…
Oh wat is jullie omgeving daar toch prachtig mooi. Moet echt een zaligheid zijn om daar te mogen wandelen. Het tuintje is inderdaad te schattig. En die crepes zullen vast en zeker heerlijk zijn geweest.
Fijn dat we even mee mochten.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Wij vinden het nog steeds heerlijk om hier te wandelen, Mirjam. We raken nooit uitgekeken en ontdekken nog steeds nieuwe plekken om van te genieten.
Annelies zei…
Volgens mij heeft dit restaurantje alleen een terrasje, wèl met uitzicht. Een ander restaurant namelijk l' Ormeau heeft wèl een ommuurde tuin waar je heerlijk kunt zitten. Alle twee trouwens leuk genoeg voor een bezoekje.
Annelies zei…
Ik zie trouwens dat ik champions heb getypt: moet zijn champignons. Slip of the finger!
Lida zei…
Heerlijk! Jullie zullen onderhand elk dorpje en stadje in de streek wel heel goed kennen.
Marthy zei…
Nog bij lange na niet, Lida, Frankrijk is zo groot en er valt nog zoveel te ontdekken.
Vlimbouter zei…
Het heeft inderdaad wel iets, zo'n overvol tuintje. Dat mannetje steekt er waarschijnlijk heel veel energie in en ik stel me al voor hoe hij er 's avonds in zit te genieten.
Marthy zei…
En dan heeft hij ook nog een schitterend uitzicht!
Jolanda zei…
Wat een heerlijke fotoserie. We vertrekken zondag voor 3 weken Frankrijk. Via een dag Lyon door naar de Zuidkust voor een week strand. En daarna zien we wel waar we heen gaan. In ieder geval moet het weer mooi zijn! Lieve groet
Marthy zei…
Een hele fijne vakantie, Jolanda. Het is hier prachtig weer, dus kom maar gauw!