woensdag 17 augustus 2016

Overuren in de keuken

Er valt hier van alles te oogsten en dat komt allemaal tegelijk. Ik heb de laatste dagen twee keer vijgenjam gemaakt, aardbeiensaus voor over de yogurt en het ijs en vandaag maakte ik tomatensaus.  Het recept van deze gevulde saus waarin tomaten, paprika, uien en courgette in worden verwerkt vinden jullie hier. Het is natuurlijk wel wat werk maar van de winter ben ik er heel blij mee. Ik gebruik deze saus voor de pasta maar ik maak er ook vaak een snel pannetje soep mee. Ik ben voedsel intolerant, kan niet tegen allerlei toevoegingen zoals bijvoorbeeld chemische hulpstoffen (E-nummers). En dat is nou het mooie van al mijn potjes, ik weet zeker dat er niets vreemds in zit, gewoon puur natuur. Ondertussen zijn ook de mirabellen rijp, maar die wachten maar een dagje, ik neem morgen vrij!


24 opmerkingen:

  1. Overuren in de keuken maar wel met smakelijk resultaat. Veel plezier morgen, je gaat vast iets leuks doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De bekende etiketten. Goed gedaan, Marthy - lekker bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is wel veel werk maar dan heb je ook wat lekkers en gezonds!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het is zo makkelijk om het in huis te hebben, Alet. Als ik eens een keer laat thuis ben of een drukke dag heb kook ik wat pasta, potje saus in een wokpan, wat stukjes ham of salami erbij met wat kruiden en klaar is Kees. Komkommertje of een tomatensalade erbij, lekker en gezond. Het is ook altijd de basis voor mijn spagettisaus.

      Verwijderen
  4. Je hebt zelfs mooi etiketten om op de potjes te plakken. Ik kook al lang niet meer met pakjes en zakjes. Eigenlijk sinds ik geen suiker meer eet. Je recept voor de saus heb ik opgeslagen. Ik ga er dankbaar gebruik van maken!
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel gezond, we hebben al die toevoegingen niet nodig, Mirjam. En het is veel smakelijker.

      Verwijderen
  5. Dat ziet er ook allemaal gezond uit. Ik kan ook niet tegen bepaalde e-nummers. Daarom probeer ik ook zoveel als mogelijk alles vers te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is eigenlijk helemaal niet erg als je die intolerantie hebt, Sjoerd. Je gaat er veel bewuster en daardoor gezonder van eten.

      Verwijderen
  6. Het is wel effe aanpoten natuurlijk, maar dan héb je ook iets. Geeft voldoening en het ziet er heerlijk uit. Je hebt je dagje vrijaf zeker verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn keukenprins heeft geholpen, Wieneke. Hij heeft vier kilo tomaten klein staan snijden.

      Verwijderen
  7. En dat met die warmte............. niets voor mij, maar dat is de kift. Ik wou dat ik iets van een keukenprinses in me had.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij hebt vast en zeker een hoop andere kwaliteiten, Jeanne. En in huis met die dikke muren is het meestal koeler dan buiten.

      Verwijderen
  8. Leuk om te doen, al moet soms alles wijken. Fijn om zo lang van je eigen oogst te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen druk leven hier, Ageeth, dus ik heb er de tijd voor. Maar je hebt wel gelijk, het moet direct gebeuren, je kan het niet laten staan totdat het je beter uitkomt.

      Verwijderen
  9. Dat lijkt me een heel lekker recept! Wil ik ook wel eens uitproberen, want ik heb hier vaak plots extra eters in huis. Hoe lang kan je de saus bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lut, als je de saus goed heet in schone potten met een draaisluiting doet blijft het wel een jaar goed.

      Verwijderen
  10. 'ieder nadeel heeft zijn voordeel'
    Ook ik eet bewust en vers, en het gezin profiteert daar van mee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zien het ook als een voordeel, Inge en zijn helemaal aan deze manier van leven gewend.

      Verwijderen
  11. Ziet er heerlijk uit! Groot gelijk dat je na deze kookdag weer een dagje vrijaf neemt:)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy