Lactosevrij

We vertrekken morgen weer naar La Douce France en zijn vandaag nog even langs de AH in Gouda gereden om wat pakken lactosevrije melk te kopen. Ik ben lactoseintolerant, al jaren en ik zie het niet als een echt probleem. Hele kleine hoeveelheden kan ik wel hebben maar ik moet niet iedere dag een glas melk gaan drinken. En dat vind ik nou juist zo lekker en dan 's avonds na het warme eten nog graag een schaaltje yogurt. Jammer dan, het gaat niet. Je kan natuurlijk overal plantaardige melk krijgen maar ik vind het niet te drinken, het smaakt naar bordkarton. Gelukkig heeft mijn kleine Stolwijkse supermarkt tegenwoordig zowel lactosevrije melk als yoghurt in het koelvak, hartstikke lekker. Helaas is dit niet te krijgen in de Franse supermarkten. Dus neem ik tegenwoordig deze houdbare melk van AH mee, goed te drinken. Ik neem aan dat ik op den duur ook in Frankrijk wel zal kunnen krijgen wat ik nodig heb maar tot die tijd is dit een goed alternatief.

Reacties

 1. Fijn hè, gewoon blijven genieten van wat lekker is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, hier is heel goed mee te leven. Er zijn veel ergere intoleranties of allergieën.

   Verwijderen
 2. Ook in Frankrijk is lactosevrije melk te koop. Bv. Minus-l

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marja, is Minus een merk of een supermarktketen. Ik ken de naam niet. In mijn grote HyperU is geen lactosevrije melk te krijgen.

   Verwijderen
 3. Mijn Madame eet nochtans elke dag iets van rijstmelk. Ik heb ze nog niet horen klagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rijstmelk, ik zou het ook nog eens kunnen proberen.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Langzamerhand komen er gelukkig steeds meer producten op de markt voor mensen met intoleranties en/of allergieën.

   Verwijderen
 5. :-))) Heb je dat dan al geproefd : "bordkarton"???
  Grappeke! In ieder geval fijn dat je je voorraad kan inslaan! Veilige terugreis naar la douce France!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Kris. Ja, ik heb nu eenmaal zo'n gevoel van karton bij de sojamelk, brrrr.

   Verwijderen
 6. Op minusl.fr vind je de supermarkten in Frankrijk waar de lactosevrije zuivelproducten te koop zijn. In Nederland oa bij Jumbo: lactosevrije room, yoghurt, melk, koffiemelk etc. Het is oorspronkelijk een Duits merk. In Duitsland zijn nog veel meer zuivelproducten verkrijgbaar. Allemaal van goede kwaliteit en erg lekker. Succes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marja, je bent een schat!!! Ik kende dit merk niet maar heb even gekeke In frankrijk kan ik het in Aubenas in twee supermarkten krijgen en in Nederland verkoopt de Emte het ook. Mijn supermarkt in Stolwijk is een Emte winkel en als ik even met Gerrit de eigenaar praat komt dat wel in orde. Reuze bedankt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy