De pier, de haven en wat daar tussen ligt

Vanmiddag even een paar uurtjes op kleinzoon Sebas en zijn vriendje gepast in Scheveningen. Onze oudste zoon woont met zijn gezin vlak achter de boulevard dus we namen de jongens mee voor een wandeling en begonnen bij de vernieuwde pier. Er is een reuzenrad gekomen ( wel een tweedehandsje uit Polen, vertrouwde een man me toe) en het geheel ziet er heel wat aantrekkelijker uit als een jaar of wat geleden. Leuk ook, die gekleurde palen.

Aanstaande zaterdag woordt op het strand van Scheveningen de zwaarste strandrace ter wereld verreden: de Red Bull Knock Out. Op het deel vanaf het Noordelijk Havenhoofd tot voorbij de Pier gaan 1.000 rijders uit de hele wereld de strijd met elkaar aan maar nu was het hele traject nog één grote zandbak waar allerlei grote machines met bergen zand aan het stoeien waren.
In de haven was het rustig. Er lagen wat klein visserschepen, allemaal onder Duitste vlag en er kwam er ook nog eentje binnenvaren. Leuk waren deze strandlopertjes. Er stond een man bij met een halfje gesneden wit, haalde zijn vrouw altijd voor hem, vertelde hij. Het brood werd door hem verkruimeld en terwijl wij wegliepen begon hij tegen de vogeltjes te praten om ze naar het brood te lokken. De lieverd!Reacties

 1. Die gekleurde palen zijn mooi! Wat een geweldige vondst. Voorheen zag alles er zo armetierig uit. Wat een beetje kleur al niet doet.
  Lijkt me ideaal om zo dicht aan zee te wonen. Alhoewel ik denk dat ik de Krimpenerwaard zou gaan missen (-: 't Is altijd wat!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk voor een keer, maar 's zomers natuurlijk altijd drukte, Mirjam. Voor mij ook de Krimpenerwaard, hoor.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Er worden a.s. zaterdag 200.000 mensen verwacht voor de strandrace. Mijn blogje zal daar niets aan toevoegen, denk ik, haha.

   Verwijderen
 3. De jongens zullen wel genoten hebben, door het zand struinen en boten kijken, mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het was ook nog een heel stuk lopen, Toos, maar dat ging zonder problemen omdat er veel te zien was.

   Verwijderen
 4. Leuk, die vernieuwde pier. Lang geleden dat ik daar eens was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een schande hoe die pier er de laatste jaren bij lag, Jeanette. Het is nu een veel beter gezicht.

   Verwijderen
 5. Leuk om Scheveningen zo te zien en dan die strandlopers zo op een rijtje, grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Scheveningen is veel te zien en te fotograferen, ik zal er van de winter nog weleens een rondje maken, Jeanne.

   Verwijderen
 6. Nou ben ik toch vaak in die omgeving omdat mijn kleinzoon er woont. We wandelen ook altijd, maar meestal de andere kant op. Toch maar eens van richting veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scheveningen is, buiten het toeristenseizoen, echt leuk om te wandelen en er is ontzettend veel te zien, Bertie.

   Verwijderen
 7. Hier bij de link kan je het nog eens goed bekijken vanuit je luie stoel. (wel kijken bij daglicht) http://www.scheveningenlive.nl/pier-webcam/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ze zijn al een stukje verder in die enorme zandbak dan gisteren. Leuk, Lida, bedankt, ik ga nu zaterdag even zitten kijken naar dat spektakel.

   Verwijderen
 8. Wat heerlijk om zo dicht bij het strand te wonen (en te mogen oppassen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We wonen een half uurtje van Scheveningen en als je daar kleinkinderen hebt wonen kom je daar natuurlijk vaak. Genieten aan twee kanten, Alet.

   Verwijderen
 9. Die vogels zijn Steenlopers, grappig dat ze ook vrijwel altijd op en tussen stenen voedsel zoeken, ze gooien het liefst steentjes om en wroeten soms in het zand op zoek naar slakjes en schelpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Marijke, leuk dat je reageert. Ik ben even aan het speuren geweest op internet en inderdaad, het zijn steenlopers. Dank, zo leer ik nog eens wat.

   Verwijderen
 10. Altijd gezellig in Scheveningen en de Pier ziet er beter uit dan een aantal jaar geleden. Ik hoop dat het reuzenrad blijft, is een mooie toevoeging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was verrast door de positieve veranderingen, Jolanda. En het reuzenrad is leuk, mijn kleinzoon wilde er wel in.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy