maandag 19 december 2016

Puur natuur

Mijn kerstversieringen zijn niet echt uitbundig. In ons kerstboompje zitten wat lichtjes en kleine rode appeltjes en op de garagedeuren heb ik een simpele krans en een eigengemaakte ster opgehangen. Nee, er hoeven geen ballen op, aan of in. Gewoon puur natuur, daar hou ik van.


Taart of cake bakken vind ik echt leuk om te doen maar aangezien wij nog maar met zijn tweeën zijn doe ik het niet zoveel meer. Kerstmis is een goed excuus om weer eens lekker te bakken. Vanmiddag een echte Christmascake gemaakt, het recept haal ik altijd uit dit oude Libelle kookboek. Morgen ga ik proberen de heerlijke kerststol die ik verleden jaar bakte te evenaren.





33 opmerkingen:

  1. Leuk die ster met draad in de juiste kleur van de garagedeur! Het zijn de details die het doen hè. En als het huis dan ook nog eens ruikt naar heerlijke baksels dan daalt er een vredige kerstsfeer neer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo stomen we langzaam op naar de kerstdagen, Emie.

      Verwijderen
  2. Juist heel mooi, dat pure!! Veel plezier met bakken hoor! Enne, je kunt natuurlijk ook altijd gedeeltes ervan invriezen, als je het teveel vind, dat doe ik ook vaak met baksels die niet iedereen wil eten (dieetvoer dus). Zo kun je van 1 baksel soms wel 4 keer genieten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gek, daar denk ik nu nooit aan, om zoiets in de vriezer te gooien. Heel goed idee, Stefanie, bedankt. Mijn cakes gaan voortaan zeker door de helft.

      Verwijderen
  3. Hee, dat boek heb ik ook. Ik had ooit een enorme verzameling kookboeken, maar die heb ik al jaren geleden zwaar gesnoeid lees weggegeven. Maar dit handige en nog steeds fijne Libelleboek heb ik gehouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier heb ik de grote verzameling ook behoorlijk uitgedund. Een groot deel naar de markt van de kerk, een deel in Frankrijk en nog wat hier. En inderdaad, dit boek gebruik ik nog weleens.

      Verwijderen
  4. Oh prachtig, vooral de 1e foto. Die kleuren....en de natuur, mooier wordt het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De natuur is altijd mooi. Interessant, je oude kookboek van Libelle.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kookboek is van 1977 en in het begin heel veel gebruikt. Uit nostalgie doe ik hem niet weg.

      Verwijderen
  6. Dat heb je mooi gedaan zo bij je deuren. En de cake ziet er uit om in te bijten! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet nu al dat die cake erg lekker is, Esther, want ik heb hem al heel vaak gemaakt.

      Verwijderen
  7. Heel smaakvol. Natuur en eenvoud, dat is ook mijn ding. Ik gruwel van die huizen die er uit zien als een kermis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou zelf mijn huis nooit zo bont versieren maar als ik het bij anderen zie moet ik altijd heel erg lachen, ik vind het wel vermakelijk, die mensen gaan even helemaal uit hun dak.

      Verwijderen
  8. Strak maar sfeervol, mooi vind ik dat. En dan komen er ook nog van die heerlijke baksels uit je handen...................

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het fijne van niet meer hoeven te werken, je hebt alle tijd om dit soort dingen op je gemak te doen. Ik kan daar nog steeds van genieten, van die vrijheid.

      Verwijderen
  9. Een tijd van nostalgie en terugblikken. Heerlijk toch

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie kerstversiering, ik hou ook van basic.En succes met kerstbakken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Morgen die kerststol, dat is wel even meer werk als deze cake, Jolanda.

      Verwijderen
  11. Mooi, eenvoudig en rustig, daar hou ik van :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb dat boek ook. Al lang niet meer gebruikt. Ga toch eens kijken naar het recept. Je ster is mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wilde het boek weer terugzetten in de kast nadat ik klaar was met bakken maar bedacht me dat wel meer mensen het zouden kennen. Dus maakte ik toch nog even een fotootje

      Verwijderen
  13. Het lettertype van Libelle herken ik zeker. Boek heb ik nooit gehad, wel veel bijlages over bakken, kerst. buffet en andere thema's die bij de libelle zaten. Ook altijd veel knipsels in boeken geplakt. Bij verhuizing 4 jaar geleden uitgedund en nu nog 1 ordner over uit nostalgie met recepten die ik ondertussen al uit mijn hoofd ken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die bijlages, Lot. Ook jarenlang gebruikt en bewaard. Ik geloof dat ik er nog een paar in Frankrijk heb liggen. Die knipselboeken van mij heb ik een paar jaar geleden opgeruimd, wat ik wilde bewaren staat nu op mijn laptop.

      Verwijderen
  14. Ik ben helemaal weg van jouw ster. Zo eenvoudig en puur natuur maar daardoor juist zo mooi. Ik ga uitgebreid koken voor Kerstavond. Maar ik vrees dat ik wel niet aan bakken toekom. Jouw cake ziet er alvast heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat je al niet met een paar takken en en bolletje touw kan doen, Lut.

      Verwijderen
  15. Puur natuur is het allermooiste! Hoe was het met de kerststol? Ook zo mooi gelukt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een schoonheid geworden en ik weet zeker dat hij ook zo smaakt. Manlief wilde er direct aan beginnen maar hij moet even wachten tot de kerst.

      Verwijderen
    2. Hou hem dan maar goed in 't oog! Wachten tot kerst is nog even... er zou wel eens stiekem een hoekje kunnen afgesnoept worden. ;-)

      Verwijderen
  16. Je kerstdecoraties zijn prachtig want ik houd van eenvoud.
    Morgen willen Roos en ik een kerststol gaan bakken en ik heb maar meteen besloten dat we jouw recept gaan gebruiken (-: Heb er zin in.
    LIeve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Succes met bakken, gezellig samen met Roos. Goed de tips lezen en het filmpje bekijken, dan kan het niet mislukken.

      Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy