Doorgaan naar hoofdcontent

Jaarlijkse gezinsuitje


Gisterenmiddag thuisgekomen uit Frankrijk en vandaag meteen ons jaarlijkse gezinsuitje. We zagen elkaar vanmorgen om negen uur op het station van Rotterdam, waarna we op weg gingen voor een wandeling door de stad. Het was koud maar gelukkig regende het niet en er wachttte ons een beloning voor het afzien, een brunch in hotel New York. Daarvoor namen we eerst de watertaxi. We waren de enige passagiers en tot groot plezier van de kleinkinderen scheerde de boot met een vaart over het water. Wat was dat leuk.





Ook vonden de kinderen het heel leuk om zelf hun bord te vullen met al het heerlijks wat er in het restaurant lag uitgestald. Dat leidde tot leuke combinaties.



Weer op weg gingen we, naar het Maritiem Museum. Daar hebben vooral de kleinkinderen zich kostelijk vermaakt. Helemaal op de bovenste verdieping leefden ze zich uit met het verstouwen van vracht van de ene naar de andere plek. Ze konden er geen genoeg van krijgen. Na al dat sjouwen moest er nog wat gedronken worden waarbij meteen een nieuw koppel werd aangewezen voor de organisatie van het uitje van volgend jaar.En daarna ging iedereen tevreden naar huis.










Reacties

Inge zei…
Wat leuk, dit uitje!
Jeanne zei…
Wat gezellig zo! Bij die laatste paar foto's moet ik aan Playmobil-mannetjes denken, grappig!
Marthy zei…
Het was een fijne dag, heerlijk welkom thuis, Inge.
Marthy zei…
Haha, die kleurtjes en die veiligheidshelmen, Jeanne, helemaal Playmobil.
Ineke zei…
Wat een leuke dag hebben jullie gehad. Een uitstekende reden om naar huis te rijden.
Marthy zei…
Hiervoor gaat een mens met plezier naar Nederland, Ineke.
Emie zei…
Dat is wat je noemt met je neus in de boter vallen. Al je geliefden in één klap weer zien en mooie herinneringen aan je leven toevoegen.
Jolanda zei…
Wat een gezellige dag in mijn mooie Rotterdam:) Hotel NY is altijd gezellig en lekker. En het Maritiem Museum vonden onze kinderen ook altijd leuk!
Wat een leuk idee, om elk jaar zoiets te doen. Als steeds een ander koppel organiseert, doe je ook steeds iets anders.
KnutzEls zei…
Hihi, weer een dagje Rotterdam. Het ziet er hardstikke leuk uit. En ja, dat is best avontuurlijk met de watertaxi, die gaan hard ;-)
Marthy zei…
Ik voelde weer rijk, Emie.
Marthy zei…
Dat Maritiem Museum is geweldig voor kinderen, Jolanda, ze hebben daar van alles gedaan.
Marthy zei…
We hebben een paar jaar geleden besloten om het verjaardagscadeautjes geven aan de volwassenen te stoppen, Jeanette. We storten bij iedere verjaardag een bedrag op een rekening die door onze jongste, dochter Floor wordt beheerd. En van dat geld bekostigen we deze uitjes.
Marthy zei…
We zijn het er allemaal over eens, Els, Rotterdam is een geweldige stad. En die watertaxi is voor kinderen een topattractie.
Bertiebo zei…
Voor elk wat wils dus. Leuk. Moet het maar eens onthouden voor ons eigen gezinsuitje
Marthy zei…
Er is genoeg te doen in Rotterdam, Bertie, ik denk eigenlijk steeds meer en ook voor kinderen.
Ageeth Mooij zei…
Goed geregeld dus en wat een geweldig uitje om samen te beleven!
In de weer zei…
Leuk zulke uitstapjes waar er voor jong en oud wat te beleven is.
Sjoerd zei…
Leuk idee om dat ieder jaar te doen. En ieder jaar iemand anders het te laten bepalen.
Marthy zei…
Ja, iedereen moet zich er in kunnen vinden, Toos.
Marthy zei…
Een democratisch gezin, Sjoerd;-)
Annelies zei…
En zo zit je de ene dag nog in de Ardèche en zo de andere dag alweer in Rotterdam! Precies zoals je titel van je blog aangeeft: heen en terug naar de Ardèche! Wat gezellig zo met alle kinderen en kleinkinderen. Weer lekker genieten hoor!
Marthy zei…
Hihi, wij eten voortdurend van twee walletjes, Annelies. Onze mooie plek in de Ardèche aan de ene kant en Nederland, onze geboortegrond met familie en vrienden.
Wieneke zei…
Ik denk dat hier een heleboel vliegen in één klap zijn geslagen.... Prima geregeld zo. Ik hoorde laatst van een familie die uit een nagelaten potje van oma ieder jaar met elkaar uit eten gingen. Dus de hele volgende generatie en hun kinderen. Oma had bepaald dat dat geld speciaal daarvoor gebruikt moest worden. Toen ze er zelf nog bij kon zijn gingen ze ook altijd één keer met de hele familie eten op haar kosten en dat moest na haar verscheiden gewoon doorgaan. En zo geschiede het ook.
Marthy zei…
Mijn moeder liet ook wat geld na en nadat ik al mijn broers en zussen een deel had uitgekeerd hield ik een bedrag achter waar ik nog tweemaal een leuk familieuitje van heb kunnen bekostigen. Heel waardevol.
Vlimbouter zei…
Wat fijn, zo'n familie-uitje. Dat wil ik ook gaan doen als er ooit kleinkinderen komen bij ons.
Marthy zei…
Ik hoop het voor je want kleinkinderen zijn zo leuk. Tenminste, dat vind ik.
Onliemie zei…
Supergezellig met het gezin en aanhang op stap! En de kleinkinderen genoten ontzettend hard. Dat blijkt heel duidelijk uit de foto's. Momenten die in hun geheugen gegrift staan en waarnaar ze later met veel plezier aan terug denken. "Weetjenogtoen...?" Heerlijk!
Marthy zei…
Dit zijn de gouden dagen, Kris. We hopen ze op deze manier veel mooie herinneringen mee te geven.