Doorgaan naar hoofdcontent

Sneeuw op de terugrit

Karin en Jos, de eigenaars van ons bergpension hadden het gisteravond al voorzichtig voorspeld, het zou morgenvroeg wel kunnen gaan sneeuwen. En ja hoor, wederom bij het opstaan een witte wereld met het verschil dat hier al direct een sneeuwschuiver door het dorp gaat. Zes mensen van onze groep van acht vertrekken vandaag dus er wordt nog even snel een groepsfoto gemaakt. Later zie ik dat Belgische Bram er net niet op staat, wat jammer.



De sneeuwkettingen gaan erop want we moeten een behoorlijke afdaling maken en na van iedereen hartelijk afscheid genomen te hebben gaan we op weg. Na een uur staan we al stil, drie kwartier lang en dan komt het verkeer weer langzaam op gang. Een chauffeur heeft zijn vrachtwagen tegen een rotswand gezet en dat blokkeert de boel. Dan nog het gestuntel van mensen die echt niet weten wat een auto doet in deze weersomstandigheden wat er voor zorgt dat we niet echt opschieten. Gelukkig hebben we de hele dag de tijd om in de Ardèche te komen. Op de onderste foto steken we het Lac de Serre-Poncon over, geen sneeuw meer op de weg.



Reacties

Elizabeth zei…
Ik blijf genieten! En ook van de bekende plekjes... Lac de Serre Poncon; één van onze favoriete vakantiebestemmingen. We zitten dan op een camping net buiten Embrun, in Baratier, camping Le Petit Liou. We vinden deze omgeving zo mooi en zo gevarieerd!
Wat gaaf om nu eens sneeuw hier te zien.
Ik hoop dat jullie een goede reis gehad hebben!
Jolanda zei…
Wat trakteer je ons op fantastische blogposten uit de sneeuw en die blauwe luchten! Echt genieten vanuit het grauwe Nederland.
Jeanne zei…
Jullie zijn gelukkig goed thuis gekomen, zo te zien! Lijkt me, dat het een spannende rit is geweest.
Marthy zei…
Op dat oponthoud na is alles goed gegaan en de zon werd steeds warmer, Elizabeth. Wij gaan begin september ook kamperen in de buurt van Embrun.
Marthy zei…
Het was genieten, Jolanda, jammer dat er weer een einde aan is gekomen.
Marthy zei…
Mart is gelukkig een hele goede chauffeur, Jeanne. Met die gladdigheid moet je echt goed opletten wat anderen doen, maar we zijn weer veilig in het Franse huis.
Onliemie zei…
Embrun was de bestemming waar we vorig jaar niet geraakt zijn omdat de tussenstop in de Aisnes (Hauteville Lompnes) ons zo beviel. Misschien geraken we er dit jaar wel.:-)
Geniet van jullie stop in de Ardèche... mogen we ook winterfotootjes verwachten van jullie stekje daar?
Marthy zei…
Dan gaat het druk worden in Embrun;-) Hier geen sneeuw te zien, we wachten af.
Emie zei…
Ook weer fijn om terug te zijn in het Franse huis. Even lekker bijkomen na deze inspannende tocht. Om daarna natuurlijk weer aan het werk te gaan, want er is vast van alles te doen. Jullie zijn geen stilzitters!
Sjoerd zei…
Voor je plezier hoef je niet in de sneeuw te rijden, al kun je nog zo goed rijden. Gestuntel van anderen kun je niet voor zijn. Mooie beelden overigens, ik mag dat wel, en metertje sneeuw of zo.
Vlimbouter zei…
Oei, met de auto in de sneeuw terug naar beneden. Brr is niets voor mij. Ik zou gegarandeerd behoren bij die mensen die niet weten wat een auto doet in dat weer ;-)
Marthy zei…
In zo'n geval lekker bij de kachel blijven, Lut.
Marthy zei…
Op het stuk naar beneden was nagenoeg geen verkeer, dus goed te doen. Daarna kwamen we op een doorgaande route en dan moet je oppassen wat anderen doen.
Marthy zei…
Het wordt al lekker behaaglijk, alles werkt, zelfs internet en aan echt werken moet ik nog niet denken.
Pippa's Hus zei…
Poeh, dan is sneeuw ineens niet zo leuk meer. Als er ongelukken ontstaan.
XX Esther
Marthy zei…
Het was gelukkig alleen materiële schade, Esther maar wel veel ongemak voor de mensen die in de fille stonden.