Doorgaan naar hoofdcontent

Stem op een vrouw

Ik schrijf hier nooit over religie en politiek. Zo'n soort blog heb ik niet, wil ik ook niet hebben. Maar toch ga ik hier vandaag een uitzondering op maken. Ik wil jullie oproepen om op 15 maart op een vrouw te stemmen. In de Tweede Kamer zitten nog altijd minder vrouwen dan mannen dus dat wil zeggen dat politiek in Nederland nog altijd sterk wordt gedomineerd door mannen. Niets ten nadele van deze mannen, maar het wordt wel tijd dat hier verandering in komt. Maar......stem niet op een hooggeplaatste vrouw. Door je stem uit te brengen op een willekeurige vrouw uit de lijst van jouw favoriete partij, kunnen er veel meer vrouwen in de Tweede Kamer komen. Lees hier en hier hoe we strategisch op een vrouw kunnen stemmen. Doen, we hebben genoeg vrouwen met politiek talent.

Reacties

Jeanne zei…
Dus let op: allemaal stemmen op de eerste vrouw op de lijst die zonder voorkeurstemmen NIET in de Tweede Kamer komt.
Marthy zei…
Goede aanvulling, dank je Jeanne.
KnutzEls zei…
Ik stem altijd al op een vrouw en hier ligt pok al een blogje over stemmen klaar. Ook ik vind dat mn blog a-politiek moet blijven, maar soms moeten wij vrouwen toch even onze stemmen laten horen!!! 😊
Marthy zei…
Lang getwijfeld of ik dit blogje eruit moest doen, Els. Maar net wat jij zegt, soms moeten wij onze stem laten horen.
Wieneke zei…
Deze keer niet, Marthy. Ik heb het altijd wel gedaan, maar nu moet ik toch echt een voorkeurstem uitbrengen en dat is toevallig een man. Maar wel eentje in wie ik vertrouwen heb.
Claudia zei…
Helemaal mee eens, Marthy, ik ga dit zeker doen!
Groetjes,
Claudia
Marthy zei…
Wieneke, lekker stemmen op een man in wie jij vertrouwen hebt. Goed dat je het al weet.
Marthy zei…
Fijn, ik hoop met jou en mij vele anderen.
Inge zei…
Ik denk dat ik je raad opvolg Marthy :-) Ik stemde altijd al vrouw maar zal dit keer bewust kijken naar iemand lager op de lijst
Marthy zei…
Bij mij precies hetzelfde Inge. Ik dacht het altijd goed te doen met op een vrouw te stemmen maar ik weet nu dat ik lager op de lijst moet kijken.
Ageeth Mooij zei…
Mijn jongste van 11 kijkt nu naar Het Rode Hoed debat (want opgenomen) en we hebben afgesproken dat hij (gemotiveerd) stemadvies gaat geven. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Stemmen doe ik sinds mijn 18e principieel op vrouwen, maar dat heeft dus geen zoden aan de dijk gezet. Ik denk dat dit strategische stemmen niet helpt, omdat er andere oorzaken aan ondervertegenwoordiging ten grondslag liggen. Die verbloemen we op deze manier. Ik vind het wel goed dat je er een blogbericht aan wijdt.
Sjoerd zei…
Wellicht vreemd, maar ik stem altijd op een vrouw. In dit geval een groene vrouw... Mijn gedachte erachter is dat vrouwen evenwichtiger zijn en makkelijker hun zin kunnen doordrijven. Zo gaat dat hier tenminste...
Marthy zei…
Sjoerd, wat ben jij toch een slimme vent....
Marthy zei…
Er wordt op dit moment veel bekendheid gegeven aan het strategisch stemmen op vrouwen, Ageeth. Ik hoop dat het wat uit gaat halen.
Jan uit Perth zei…
Mijn stembiljet is al verzonden, naar de Ambassade in Canberra. Het was een voorkeurstem voor een man ditmaal, maar ik ben het wel met je eens hoor Marthy, de verhoudingen zijn wat dit betreft helaas nog steeds erg scheef.
Marthy zei…
Goed van je Jan, dat je nog steeds stemt. En wat die verhoudingen in onze regering betreft, dat zal nog wel wat jaartjes duren voordat dat recht getrokken is. Maar we kunnen er in ieder geval wel naar streven.
Ageeth Mooij zei…
Dan lees ik het nog eens door via je links!
Lot zei…
Altijd inderdaad op de eerste vrouw gestemd ga nu ook naar anderen kijken. Zonder gelovig te zijn stem ik waarschijnlijk op CU als redelijke alternatief.
Marthy zei…
We zijn nooit te oud om te leren, Lot. Ook ik ga wat verder op de lijst kijken.
Pippa's Hus zei…
Ik stem altijd op een vrouw. :-)) Maar wel de eerste op de lijst. Maar nu zal ik eens wat verder naar beneden gaan. Bedankt voor de tip. XX Esther
Marthy zei…
Graag gedaan, Esther. Laten we hopen dat het wat teweeg brengt.
Mooi! Ik steun jouw post. Stem al heel mijn leven, en eigenlijk altijd op een vrouw. Met de suffragettes in mijn achterhoofd ;o) Thnx!!
Marthy zei…
En dan op een kandidaat wat lager op de lijst stemmen, Stefanie. Hopelijk gaat er daardoor wat veranderen.
Ageeth Mooij zei…
Marthy, ik vind het nogal lastig met al die verschillende peilingen. Kom jij er uit?
Marthy zei…
Net gestemd, op een vrouw die twaalfde stond op de lijst en Turkse is.