Fête de la Victoire

Amper een etmaal na zijn verkiezing tot nieuwe president van Frankrijk had Emmanuel Macron het al druk vandaag. Frankrijk herdenkt op deze dag de wapenstilstand van 1945 en samen met de nog huidige president Hollande legde Macron in Parijs een krans onder de 'Arc de Triomphe' bij het graf van de onbekende soldaat. Deze Franse Bevrijdingsdag is een nationale feestdag en iedereen is vrij, dus namen wij het ook. Wij reden naar Vesseaux, een plaats iets voor Aubenas waar ieder jaar op deze dag een rommelmarkt gehouden wordt. Het was inderdaad veel rommel maar ik wist toch nog een leuk blik en een vetplant te scoren. Wij hadden daar afgesproken met vrienden en nadat we koffie hadden gedronken en wat over de markt hadden geslenterd besloten we daar ook maar een hapje te eten. Ondanks het wat sombere weer werd het zo nog een hele gezellige dag.
I

Reacties

 1. Bij jullie ook al somber? Hier is uiteindelijk wel de zon gaan schijnen, maar er staat een idiote wind. Geen lekker voorjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na de eerste drie weken prachtig weer, vaak boven de twintig graden hebben we nu zo'n beetje hetzelfde weer als bij jullie. In de middag werd het wat zonniger.

   Verwijderen
 2. Ja, wat een geluk he, dat Macron heeft gewonnen! Da's echt victorie op zo'n sombere dag als vandaag ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij dat de meerderheid van de Fransen op de juiste kandidaat heeft gestemd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wij zijn natuurlijk blij dat het niet Marine le Pen is geworden maar of Macron het voor elkaar gaat krijgen om de hoognodige veranderingen in Frankrijk door te voeren is nog maar de vraag. Fransen houden niet van veranderingen, Inge.

   Verwijderen
 4. Leuk zo'n vrije dag als je toch al vrij bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een blij snuitje op die koektrommel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is blij dat Le Pen niet gewonnen heeft, Jan;-)

   Verwijderen
 6. Wat een opluchting dat Le Pen het niet gehaald heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat de verstandige mensen toch nog in de meerderheid zijn, Lut.

   Verwijderen
 7. Hm, als die Macron zijn beloftes niet waar kan maken, dan komt Le Pen toch gewoon aan de macht over 5 jaar of eerder. En dat geldt voor de PVV ook. Vergeet niet dat 25 procent van de Fransen helemaal niet of blanco heeft gestemd en dat van de overige 75 procent bijna 35 procent wél voor Le Pen heeft gestemd. Dat vind ik toch heel erg zorgelijk allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de cijfertjes ook gelezen en inderdaad, Wieneke, het blijft zorgelijk vooral om dat ik (nog) niet veel vertrouwen heb in die beloftes van Macron.

   Verwijderen
 8. Leuke trommel gevonden Marthy en de vetplantjes zijn altijd leuk om te hebben.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy