Doorgaan naar hoofdcontent

Open tuinen

In de tijd dat wij nog werkten en niet hele zomers in Frankrijk verbleven bezochten we in het voorjaar vaak open tuinen in Nederland. Heerlijk vonden we dat. Als het niet echt in de buurt was gingen de fietsen mee bijvoorbeeld naar het Land van Maas en Waal. Maar ook Rotterdam met zijn 'Verborgen Tuinen' was favoriet bij ons, ieder jaar een andere wijk. We parkeerden dan de auto, fietsen er uit en peddelen maar van tuin naar tuin. Kijk hier maar even voor het programma van 2017. Na een paar jaar tevergeefs internet afgestruind te hebben om open tuinen in onze omgeving te vinden had ik het bijna opgegeven totdat ik vanmorgen een mailtje kreeg van het Ministère de la Culture et de la Communication. Ik had me verleden jaar tijdens mijn laatste zoektocht ingeschreven op hun site voor een nieuwsbrief over open tuinen die zij beloofde voor het jaar daarop. En laten er nu in onze omgeving op redelijke afstand tuinen te zijn die bezoekers ontvangen. In het Pinksterweekend zijn alle tuinen open er wordt er veel georganiseerd maar ook op buiten die tijd zijn sommige tuinen te bezoeken. Voor lezers van mijn blog die in Frankrijk wonen, hier de site waar je kunt zien of bij jouw in de buurt ook open tuinen zijn. Wij gaan in ieder geval de komende weken leuke uitstapjes maken.

Reacties

Mirjam zei…
Ik ben nog nooit bij zo'n open tuin geweest, maar ik kan me wel voorstellen dat dat heel leuk is en dat je daar heel veel inspiratie kunt opdoen. Fijn dat er nu 'in jouw buurt' ook wat tuinen te bezoeken zijn. Geniet er maar goed van...
liefs,
Mirjam
Bertiebo zei…
Wij hebben open tuinen in Amsterdam bezocht. Het was geen inspiratie voor ons eigen postzegeltje, maar wel superleuk
Marthy zei…
Ik bewaar er wel eentje voor als jullie komen, Mirjam.
Marthy zei…
Amsterdam zijn we nooit aan toegekomen maar leek me ook heel leuk.
KnutzEls zei…
Wij zijn ook een aantal keren inRotterdam geweest,superleuk. Dit jaar zijn we weg dus moeten we wachten tot volgend jaar.
Sjoerd zei…
Ik moet eens kijken of dat hier ook georganiseerd wordt. Lijkt me erg leuk om eens te doen.
Marthy zei…
Even zoeken op internet, bijvoorbeeld 'Open tuinen Limburg' dan weet ik zeker dat je wat vindt.
Jeanne zei…
Is altijd zo leuk om te doen. Hier in de Beemster is het ook elk jaar. Wat leuk dat je nu ook naar Franse tuinen kunt gaan kijken!
Pippa's Hus zei…
Heel veel plezier met het bekijken van alle tuinen. Wij hopen op mooie foto's hier, maar dat komt vast goed! XX Esther
Marthy zei…
Wij hebben op veel plekken open tuinen bezocht maar niet in de Beemster.
Voor sommige dingen zou je weleens een zomer in Nederland willen blijven.
Marthy zei…
Ik verheug me al om het bekijken van die tuinen en lekker foto's te nemen.
Leuk. Je zei pas nog dat je het jammer vond dat jullie dat niet meer deden/konden doen. Wij genieten mee via jouw foto's.
Onliemie zei…
Ik ben even op de site gaan piepen en er zijn er toch wel wat bij jullie in de buurt. Ik kijk al uit naar jouw foto's en verslag. Geniet van jullie bezoekjes.
Marthy zei…
Een onverwachte verrassing, dit mailtje met informatie over de tuinen.
Marthy zei…
We gaan zeker genieten. Alleen al om in de auto te stappen op weg naar een onbekend adres en daar te komen via allerlei leuke binnenweggetjes.
Ik geniet van mijn eigen tuin maar vind het ook heerlijk om af en toe die van een ander te bezoeken. Doe je ook weer fijne inspiratie op. Fijne moederdag daar! XxX
Marthy zei…
Zo leuk om eens bij een ander in de 'keuken' te kijken, Alet.
In de weer zei…
Wat leuk Marthy, weer eens wat anders, want ik denk dat de Franse tuinen toch anders zijn dan hier. Vooral door de ligging ervan. Ben benieuwd, veel plezier.
Marthy zei…
Ja Toos, ik ben ook benieuwd wat we te zien krijgen. Hier geen vlakke tuinen.
Gerda zei…
Hi Marthy, wat een goede site, Dank je wel. Vorige week zijn wij in Ruoms naar de rossaraie geweest. Wordt daar heel mooi, zo n 10 jaar geleden zijn wij bij hun oorspronkelijke plek geweest: schitterend! Ligt bij Largentaire. Helaas kunnen wij daar nu niet meer naar toe, ze zijn alleen in juni geopend en dan zijn we aan het werk.http://roseraie-des-pommiers.com/ Met vriendelijke groet, Gerda nu in Amsterdam....
Wieneke zei…
Oh ja, open tuinen zijn een feestje om te doen. Je kunt van de eigenaren ook heel veel leren, vind ik. Ze doen niets liever dan je rondleiden door het moois en stekjes uitdelen. De meesten schenken een sapje of thee. Zo gezellig!
Annelies zei…
Heb gelijk zitten kijken naar open tuinen hier in de buurt: Chambon sur Lignon en Tournon heb ik alvast op de bezoeklijst gezet! Leuke site, dank je wel voor het delen!
Marthy zei…
We zijn van plan om daar met de Pinksteren heen te gaan, Gerda. Naar de Roseraie de Berty bij Largentière , het grote zuje zijn we al een paar jaar geleden geweest, ook heel mooi.
Marthy zei…
Zo ben ik aan heel wat mooie stekjes gekomen, Wieneke.
Marthy zei…
Wij gaan de komende weken ook een paar leuke bezoekjes afleggen, Annelies.
Gerda zei…
Ik ben jaloers .��
Vlimbouter zei…
Ik ben ook grote fan van 'open tuinen'. In onze streek is dit meestal eind juni.
Marthy zei…
Zo leuk om te doen. Ik nam altijd mijn fototoestel mee. Als ik dan leuke ideeën zag legde ik het vast, anders was ik het na drie tuinen al weer vergeten.