Tweelingstad Tain-l'Hermitage

Beloofde ik gisteren jullie nog wat foto's laten zien van Tournon sur Rhône blijkt dat ik er maar eentje heb, die van het mooie beeld van Maria en kind. Maar ik heb genoeg foto's van de tweelingstad Tain-l'Hermitage die aan de overkant van de Rhône ligt en waar we naar toe liepen via deze mooie brug met een brugdek van zware houten planken. Het leek net of je een beetje liep te wiebelen. Vanaf de brug nam ik diverse foto's, onder andere van de stad zelf met een mooie rij platanen aan de waterkant. Maar het meest interessant vond ik die hellingen die achter de stad omhoog lopen. Hier ligt een van de oudste wijngebieden van Frankrijk. Historici vermoeden dat hier in de 4e eeuw v.Chr. wijnstokken werden geplant door Feniciërs. Dit zijn dure percelen, hier komt kwaliteitswijn vandaan. Rondom de Hermitage-rots liggen de wijngaarden van de Crozes-Hermitage, die zijn iets minder van kwaliteit. Ja, verschil moet er zijn.Tain-l'Hermitage is niet zo groot maar welvarend genoeg door al die dure grond waardoor men in het kleine centrum een mooi plein kon aanleggen met waterpartijen en een paar mooie beelden. Toen we aan kwamen lopen dachten we dat de borst van het vrouwenbeeld beklad was maar dichterbij zagen we dat het een druiventros was. Heel toepasselijk en mooi. Wat voor betekenis een stier heeft voor deze stad is ons niet duidelijk geworden en we vroegen ons ook af wat die lellebellen aan de oren van de stier moeten verbeelden. Reacties

 1. Die Maria houdt haar kind tenminste grappig vast. Ze ziet er ook niet zo zoetig wezenloos uit als al die andere Maria's. Ik zou wel eens een bozige Maria willen zien ergens, die net het kindeke Jezus een draai om zijn oren heeft gegeven omdat hij met zijn fikken ergens aanzat wat ze verboden had. Regel dat even, Marthy :-) Jij hebt meer kans om Maria's tegen het lijf te lopen dan ik in dat protestante Friesland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik zal kijken wat ik voor je kan doen, Wieneke;-)

   Verwijderen
 2. Wat weer een prachtige plek! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel apart, twee steden tegenover elkaar, gescheiden door een rivier.Je loopt over die brug de ene stad uit en de ander in.

   Verwijderen
 3. Wat prachtig om te zien weer. Ja, het is idd een speciale Maria!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het beeld van Maria ook heel bijzonder (mooi).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk. Jezus als peuter met mollige beentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De beelden vind ik mooi, en wat een aparte brug. En die fonteinen, prachtig. Als we zo'n waterwerk zien, blijven we altijd een tijdje kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het water spoot telkens hoger en lager, Jeanne. Het lijkt me heerlijk om daar met je bloten benen tussen te lopen. Ik had het misschien moeten doen...

   Verwijderen
 7. Mooie foto's, zonder meer, een rijke stad zo te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om dit soort uitstapjes te maken. Je krijgt er acuut een vakantiegevoel van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden alle vier de hele dag een vakantiegevoel, Emie, daar zorgen zulke dagen wel voor.

   Verwijderen
 9. Is het wel Maria? Het kind lijkt op Atlas. Maakt ook niet uit. Het beeld met tros druiven op borst vind ik ook weer eens iets anders dan moedermelk. Weer mooie foto's van een prachtig gebied

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schreef in eerste instantie 'moeder en kind' wat ik later veranderde in 'Maria en kind', dus ik twijfelde ook Vera.

   Verwijderen
 10. De bovenste foto vind ik het mooist. Die van de brug is ook prachtig. Nooit geweten dat wijngaarden zo oud kunnen zijn. Wat een prachtig gebied!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo mooi, die oude wijnvelden tegen die stijle hellingen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy