Doorgaan naar hoofdcontent

Herinneringen delen

Het was een luie warme zondag. Nou ja, ik maakte nog wel een grote schaal lekkere pastasalade klaar en Mart trapte nog even 60 km weg. Zus, zwager en hun dochter Babs kwamen op bezoek nadat ze eerst op de grote weekmarkt in Vals les Bains waren geweest. We zochten ons heil onder de grote lindeboom waar we genoeglijke uurtjes hebben doorgebracht. Er werd veel over vroeger gepraat, hoe dat er aan toe ging in het grote gezin van mijn ouders. Babs was daar wel nieuwsgierig naar en mijn geheugen is in dit soort zaken wat beter dan dat van mijn zus. Alhoewel je in zulke gesprekken elkaar doorlopend aanvult. Het is goed als je herinneringen kunt delen met mensen die je lief hebt.

Reacties

Jeanne zei…
Dat ziet er genoeglijk uit.
Bertiebo zei…
Een mooie middag dus
Wat heerlijk dat je zus ook zoveel in Frankrijk is. Woont zij ook gedurende de hele zomer in Frankrijk? En dat zitten onder die boom ziet er hyggeligt uit.
Het is heerlijk toeven onder jullie lindeboom. Ik voel me rijk met mijn broer waar ik herinneringen over vroeger mee kan delen.
Lieve groet
Klinkt als een perfect gezellige middag!
Marthy zei…
Al ruim dertig jaar komt een deel van mijn familie op een camping in de zuidelijke Ardèche. Zus en zwager zijn er nu zes weken en we zien elkaar regelmatig.
Ageeth Mooij zei…
De kleur aan het leven!
Sjoerd zei…
We kennen dat gevoel niet als familie. We hebben geen contact met zowel mijn familie als de familie van mijn vrouw... Maar ik kan me voorstellen dat het bij jullie allemaal prima verloopt.
Marthy zei…
In zo'n grote familie als die van mij is er natuurlijk weleens wat en met de een kan je beter overweg als met de ander maar ik blij dat ik met allemaal regelmatig kontakt heb. Ik zou ze niet kunnen missen.
In de weer zei…
Heel erg fijn, herinneringen delen. Wij hadden deze week mijn tante op bezoek. Ze komt elk jaar een hele dag naar ons. Wij halen haar 's-morgens op en twee zonen halen haar 's-avonds weer bij ons op.87 Jaar is ze nu maar ze weet altijd heel veel te vertellen en kan nog overal over meepraten.
Bovendien houdt ze van lekker eten dus je begrijpt wel Marthy dat er die dag extra lekker gekookt wordt hier. Zoiets moet je in ere houden hè !
Emie zei…
Dat ziet er behoorlijk perfect uit. Tafelen met mensen die je lief zijn is sowieso een heerlijke bezigheid.
Onliemie zei…
Een "weetjenog-middag". Heerlijk! Wanneer de kinderen hier komen eten worden er ook vaak herinneringen opgehaald. De echtgenoot en ik horen zo over heel wat "puberstreken" waarvan wij totaal geen weet hadden. Tot groot jolijt van ons kroost.
Marthy zei…
Wat leuk is dat Toos, een tante die nog veel te vertellen heeft. Verwen haar maar!
Marthy zei…
Jaja, mijn kinderen hebben soms ook van die openhartige buien als ze bij elkaar zijn. Als het me te gek wordt roep ik dat ik het niet allemaal hoeft te weten;-)